Összefoglaló

2024.06.16. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 16.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Hat ország száz gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalja futballozik ezen a hétvégén Tass-Alsószenttamáson, ÁGOTA Falván. Az I. Nemzetközi Labdarúgó-bajnokság Gyermekvédelmi Szakellátásban Élő Fiataloknak elnevezésű sportesemény egyben felkészülés is a lengyelországi gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok labdarúgó-világbajnokságára.

Múzeumok Éjszakája, börtön
Kutyás bemutatót is láthattak az érdeklődők Halason
Fotó: Pozsgai Ákos

Összeütközött egy mikrobusz és egy személyautó az 51-es főúton, a 69-es kilométernél. A baleset következtében a személyautó árokba sodródott. 

Lesodródott az úttestről, majd fának hajtott egy személyautó az 5305-ös út 7-es kilométere előtt, Dunatetétlen közelében. 

Idén a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz, az önkéntes „bevonulók” betekintést kaphattak a szögesdróttal és rácsokkal a külvilágtól elzárt és szigorúan őrzött intézmény mindennapi életébe.

Pénteken kezdetét vette a futball Európa-bajnokság, és már az első napokban szép fogadások és nyeremények születtek a Tippmixen – olvasható az origo.hu oldalon.

Az új Duna-hídnak köszönhetően rövidebb idő alatt lehet eljutni közúton Kalocsáról Paksra. Erre tekintettel július 1-től módosul az autóbuszok menetrendje mindkét irányban.

Szegeden, a Szentgyörgyi Albert Agórában szombaton kihirdették a Papucsfej Hímző és Díszítő pályázat eredményeit.

Varázslatos mesevilágba csöppenhet az, aki ellátogat Petőfiszállásra a képzőművészeti galériává alakított egykori tanyasi iskolába. Laczó Ágnes és Kovács Imre, művészházaspár ajtaja minden érdeklődő előtt nyitva áll.

Drogdepót tartott fenn egy Bács-Kiskun vármegyei tanyán az a budapesti férfi, aki ellen évek óta folytatnak eljárást a hatóságok. Nemrégiben egy szerb bűntársát is elfogták - számolt be a police.hu oldalon a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNNI).

Csodálatos tetőtéri lakás várja új tulaját Kecskeméten. A vételára is kedvező az állapotához képest, 45 millió forint. Mutatjuk, mit kínálnak mindezért a saját kertrésszel is rendelkező otthonban.

Kecskeméten a 19. század végén és 20. század elején tevékenykedő egykori polgármesterek közül az egyik legismertebb Lestár Péter, aki 1880 és 1896 között volt Kecskemét első embere. Polgármestersége idején épült fel a mai városháza és a Katona József Színház, valamint alakult ki az egykori piactér.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában