Futás

2024.04.07. 09:55

Közel 150 futó pompázott ezer színben Kecskeméten – galériával, videóval

Szombaton ezer színben pompáztak a futók a Kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, ahol Színes Tavasz néven néhány lelkes önkéntes közreműködésével színpompás futóversenyt, azaz inkább örömkocogást szerveztek.

Orosz Fanni Flóra

Már az előnevezés is meghaladta a szervezők várakozását, de a helyszíni regisztráció csaknem 150 főre növelte az indulók létszámát. Kicsik és nagyok, családok és barátok együtt élvezték a fantasztikus áprilisi időjárást, ami még tökéletesebbé tette az egyébként is színes porfestékkel dúsított futóversenyt. Bár mindenki csak futóversenyként hivatkozott az eseményre, valójában nem kellett kötelezően futni, a verseny helyett pedig sokkal fontosabb volt a közösségi élmény és az emlékek gyűjtése. Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia számára is hatalmas öröm volt – aki a 4 kilométeren futókat indította útjára–, hogy a város apraja-nagyja együtt, közösségben tölti a napot. 

Színes Tavasz, verseny, futás
Sokan álltak rajthoz
Fotó: Orosz Fanni

A célban a Félegyházi Pékség hatalmas pizzaszelete várta a befutókat. E mellett jutott mindenkinek egy-egy palacsinta (Aranybarna palacsintázó), ásványvíz és banán (Laczkó-Zsámboki Angéla). A finom falatokon túl az AszuCar Autósiskola jóvoltából a kicsiknek nyakpánt, karkötő, a felnőtteknek kupon volt az ajándéka.

Kis pihenőt követően bemutatókat láthatott a szép számba összegyűlt sportkedvelő társaság: ugrálóköteles csoport lépett fel látványos műsorral, súlyemelőktől kaptunk ízelítőt a sportág szépségeiből, végül a capoeria révén idézték meg a brazil hangulatot.  

A IUSTITIA Egyesület következő rendezvényei: 

  • április 14. Kúriák nyomában- kerékpártúra 
  • április 28. Régmúlt emlékei- kerékpártúra 
  • május 25. Fuss egy napot!-futóverseny 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában