Futsal

2024.04.08. 07:00

Nagy lépést tehet a bajnoki döntő felé a ScoreGoal Kecskemét

Hétfőn este az MVFC Berettyóújfalu csapatát fogadja a ScoreGoal Kecskemét Futsal a férfi futsal NB I. felsőházi rájátszásában. Marko Gavrilovic csapata egy győzelemmel nagy lépést tehet a bajnoki döntőbe jutás felé.

Vincze Miklós

A ScoreGoal Kecskemét Futsal egy korábbi mérkőzésen

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Hétfőn este rendezik a férfi futsal NB I. felsőházi rájátszásának a 7. fordulóját. Ebben a körben a tabellán a 2. helyen álló ScoreGoal Kecskemét Futsal a jelenleg a 3. helyen tanyázó MVFC Berettyóújfalu csapatát fogadja, hétfő este 18 óra 30 perces kezdettel, a Messzi István Sportcsarnokban. A klub háza táján ezt a mérkőzést sorsdöntőnek tekintik, nem is alaptalanul, hiszen a felsőházi rájátszásban eddig veretlen, és túlzás nélkül nagyszerű teljesítményt nyújtó kecskeméti gárda győzelem esetén óriási lépést tehet a bajnoki döntő felé. Ahhoz, hogy világossá váljon, mire alapozzák a kecskeméti futsalisták ezt a kijelentésüket, elég csak a tabellára tekinteni. A hírös városiak két ponttal előzik meg az őket közvetlenül üldöző Berettyóújfalut, és ha újra nyerni tudnának ellenük, mint február végén tették idegenben – 3–1 arányban sikerült győzni akkor az MVFC otthonában – akkor egyértelműen a saját kezükbe kerül a sorsuk a maradék fordulókban, mármint a bajnoki döntőbe jutást illetően.

ScoreGoal Kecskemét Futsal, futsal, mérkőzés
A ScoreGoal Kecskemét Futsal egy korábbi mérkőzésen
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

– Kijelenthető, hogy a szezon legfontosabb mérkőzése elé nézünk, hiszen ezen a mérkőzésen eldőlhet, hogy ki lehet a kihívója a címvédőnek a bajnoki döntőben – nyilatkozta felvezetésképpen Marko Gavrilovic, a kecskemétiek sportigazgatója. – Ellenfelünk hosszú évek óta a magyar futsal éllovasai közé tartozik, de mi sem panaszkodhatunk, sőt. Az idén tavasszal megmutattuk, hogy milyen minőséget képviselünk, és ennek köszönhetően várhatjuk mi jobb helyről ezt a roppant fontos csatát. Ellenfelünk több ilyen csatát megvívott már, rutinosabbak ebben, de hazai pályán, a saját közönségünk előtt nem lehet egyszerűen más a célunk, mint újra megcsillantani tudásunkat, megmutatni igazi karakterünket. Egy igazán parázs ütközetre számítok, amelyen mindkét csapat maximális motivációval akar majd bizonyítani. Bízom a csapatomban és szurkolóinkban, ahogy abban is, hogy a lefújáskor majd mi örülhetünk a sikernek – zárta gondolatait a szerb szakember.

A felsőházi rájátszás állása

1. HALADÁS VSE 6 3 2 1 25–14 18

2. KECSKEMÉT 6 4 2 0 18–13 17

3. BERETTYÓÚJFALU 6 3 1 2 19–16 15

4. NYÍREGYHÁZA 6 2 2 2 11–15 10

5. VESZPRÉM 6 1 0 5 12–21 7

6. DEAC 6 1 1 4 16–22 5

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában