Kézilabda

2024.04.05. 08:00

Rövid szünet után folytatódnak az NB II. küzdelmei

Az NB II-es kézilabda bajnokságokban egy hét szünet után folytatódnak hétvégén a küzdelmek. Összesen négy Bács-Kiskun vármegyei csapat hajt a minél jobb pozíciókra, most kezdődik az idény legizgalmasabb időszaka. A vármegyei ligákban is egyre élesebb a küzdelem.

Nyitray András

Az NB II-es bajnokságok rövid szünet után folytatódhatnak, két együttes számára a felsőházban, kettőnek az alsóházban. A legjobb pozícióban a Kecskeméti NKSE és a Mizse KC van, számukra a dobogós helyezés sem elképzelhetetlen. 

kézilabda, nb II, mérkőzés
A Bácsalmás nyugodtan vághat neki az alsóház további küzdelmeinek
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A kecskeméti női együttes a G-H csoportban szerepel a felsőházban, ahol az alapszakaszból is hozott pontoknak hála, az ENUSE és a Gyula ellépett. A harmadik helyért viszont még hatalmas küzdelem várható, a mezőny teljesen egyben van, a harmadik és a hatodik között csak három pont a különbség. A KNKSE vasárnap 17 órakor a Békéscsaba U21 vendégeként tehet egy lépést felfelé. Jó helyzetben van a Mizse KC is a férfiaknál, hiszen a G-H csoportban ugyancsak megvan az esély a harmadik hely megszerzésére. A Lajosmizse pénteken 19 óra 30 perckor a Mezőtúrt fogadja majd, és ha nyerne az éllovas ellen, akár merészebb álmai is lehetnének. 

Az alsóházban a Kalocsa a kiesés ellen küzd a férfiaknál, az E-F csoport alsóházában, ahol vasárnap 16 órakor Pécsen szállnak harcba a pontokért. A KKC sereghajtó, így minden mérkőzés nagy téttel bír számukra. A Bácsalmásnak ilyen félelmei nem kell, hogy legyenek, hiszen Dankó Ervin csapata hibátlan mérleggel került a G-H csoport alsóházába. A PVSE a Malév SC vendége lesz vasárnap a fővárosban, 14 órás kezdéssel. 

A vármegyei ligákban is élesedik a küzdelem mindkét szakágban. A férfiaknál csak egy mérkőzést rendeztek ezúttal, azt viszont az éllovas Kiskőrös 36–23-ra megnyerte Soltvadkerten, így két mérkőzéssel többet játszva, négy pontra növelte előnyét a második Kiskunmajsa ellenében. A hétvégén már teljes bajnoki fordulót rendeznek az alapszakaszban, így a rivalizálás a két csapat között tovább folytatódhat az első helyért, mely a négyes döntőbe kerülés szempontjából nem lényegtelen. A nőknél hosszabb szünet után, hétvégén rajtolnak el az alsóház és a felsőház küzdelmei. A bajnoki címért a Kalocsa, a Nemesnádudvar, a Lajosmizse és a Kiskunmajsa száll versenybe idén, akik ebben a sorrendben hoztak magukkal három, kettő, egy és nulla pontot. Szombaton 15 órakor a Kalocsa a Nemesnádudvart, míg 18 órás kezdéssel a Lajosmizse a Kiskunmajsát fogadja majd az első körben. A címvédő a Nemesnádudvar, mely tavaly is nagy izgalmak végén tudta csak megvédeni bajnoki címét az utolsó kör eredményi után. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában