Birkózás

2024.04.08. 09:30

Válogató birkózóversenynek adott helyet Kiskunfélegyháza – galériával

Plusmarket Kupa néven rendeztek U17-es szabadfogású és női nemzetközi birkózóversenyt Kiskunfélegyházán. Ezúttal nem a városi sportcsarnok, hanem a Constantinum Sportcentrum adott helyet a neves eseménynek

Szentirmay Tamás

Nem ez már az első olyan birkózóverseny, amelyet a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület rendez. Február után ismét a városba várták az U17-es korosztályú versenyzőket, ami a felső korhatárt jelenti, így 16 és 15 éves birkózók is szőnyegre léphettek. Addig, míg korábban szinte minden esetben a városi sportcsarnokban fogadták a versenyzőket, ezúttal a Constantinum Sportcentrumban volt a rendezvény helyszíne. A küzdelmek három szőnyegen zajlottak.

birkózás, U17, verseny
 U17-es szabadfogású és női nemzetközi birkózóversenyt rendeztek Félegyházán
Fotó: Szentirmay Tamás

A bemelegítés után a hangosan beszélő a megnyitóhoz szólította a versenyzőket. Összesen hatvan egyesület 114 kadet versenyzője fiúk és lányok küzdöttek meg nem csak helyezésekért és az érmekért, hanem a válogatottságért is. Ezúttal nem csak az anyaországból, de határon túlról is érkeztek sportolók Szlovákiából és Ukrajnából. A versenyen ott volt Lőrincz Szabó Emese, aki 2009-ben Európa-bajnoki ezüst, az Egyetemi és Főiskolai Világbajnokságon pedig bronzérmet szerzett. A vendéglátók közül a műsorközlő külön köszöntötte Besze Lászlót a kiskunfélegyházi birkózó élet kiemelkedő edzőjét, valamint a többi kiskunfélegyházi edzőt is. A helyezést elért versenyzők ezúttal nem hagyományos érmeket és kupákat kaptak, hanem különlegeset, amit a tiszaalpári Matic Kft. készített erre az alkalomra.

A versenyt Ván Jenő, a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület elnöke nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy ismét egy rangos versenynek adott helyet Kiskunfélegyháza. Eredményes versenyzést kívánt mindenki, hiszen közül kerülnek ki a jövő reménységei, akik az olimpián és más világversenyeken képviselik majd hazánkat.

A verseny elnöki feladatát Weisz György látta el, aki elmondta, hogy aki idáig eljutott az már győztes, Kiskunfélegyházán csak az arany, ezüst és bronzérem várat magára. Ő is eredményes versenyzést kívánt mindenkinek. Weisz Györgynek egyébként több alkalommal is döntenie kellett a versenybírókkal együtt egy-egy kérdéses akció után. Videón visszanézték a vitatott helyzeteket és azután döntötték el, hogy ki kapja a pontot, vagy pontokat. A több órás versenyen nagy küzdelmek folytak a helyezésekért, és igen is meg kellett küzdeni az érmek színéért.

Megyei eredmények, nők 49 kilogramm. 4. Fekete Hanna (Kiskunfélegyházi BSE), 57 kilogramm 2. Bán Bíborka (Soltvadkerti TE). 61 kilogramm 2., Páli Éva (Kiskunfélegyházi BSE). Férfiak: 51 kilogramm 1. Németh Bálint (Bócsa), 2. Hideg Balázs (Kiskunfélegyházi BSE), 65 kilogramm. 7. Nagy Máté Zsolt, 80 kilogramm 3. Tapodi Norbert (mind kettő Kiskunfélegyházi BSE).

A lányoknál Dél-Zselic SE bizonyult a legeredményesebb klubnak, a fiúk között pedig az angyalföldi Vasas SC zárt a dobogó tetején.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában