Kézilabda

2024.03.24. 18:45

Egyre nehezebb helyzetben a Kézilabda Kecskemét

A férfi kézilabda NB I./B 22. fordulójában a Kézilabda Kecskemét a sereghajtó Ózdot fogadta. A tavasszal még pontot sem szerző hírös városiak ezúttal is kikaptak, így sorsuk egyre inkább megpecsételődni látszik.

Nyitray András

Az Ózd csupán négy pontot gyűjtött a találkozóig a bajnokságban, így nem kérdés, hogy hazai oldalról nézve ez egy létfontosságú találkozó volt. Nem indult azonban ez sem jól, a vendégek pillanatok alatt elhúztak 2–5-re, innentől pedig futnia kellett az eredmény után Tóth Norbert csapatának. A 24. percben Deák góljával feljött 9–9-re a Kecskemét, sőt, a 26. percben Csuzi révén már 11–10-re is vezetett a vendéglátó. Az utolsó másodpercekben még Deák is újra eredményes volt, így 13–11-re a hazaiak vezettek a szünetben. 

kézilabda, Kézilabda Kecskemét
Csuzi Milán sem tudott segíteni csapatán
Fotó: Bús Csaba

A második félidő elején teljesen elveszítette a ritmust a Kecskemét, ezen nem segített az sem, hogy Forgács és Bózsa is kiállt két-két percre. Támadásban teljes tanácstalanság, védekezésben pedig sok hiba jellemezte a hazaiak játékát, ennek egy 0–8-as ózdi futás lett az eredménye (13–19). Majdnem 12 percnek kellett eltelnie, hogy Tóth végre az ózdi kapuba találjon, de ez már nagyon későn jött. Görcsösen futott ekkor már az eredmény után a Kecskemét, nem olyan lendülettel, melyet az első félidőben kevésbé rossz helyzetben még elkaptak. A 49. percben Bózsa még 19–22-re felhozta csapatát, de az Ózd gyors gólokkal ismét válaszolt, innentől pedig nem volt kérdés, melyik csapat nyeri meg a találkozót. A vége 24–32 a vendégeknek. 

A Kecskemét ezzel 14. helyen maradt a tabellán, ami a bajnokság végén kiesést érne, ráadásul a 12. Vecséstől 7 pontra van már a csapat. Folytatás pénteken 19 órától a Cegléd ellen, ugyancsak a Messzi István Sportcsarnokban. 

Kézilabda Kecskemét–ÓAM-Ózdi KK 24–32 (13–11) 

Kecskemét. V: Budai-Bock, Wenzel 

Kecskemét: Tóth B. 6, Dörmő 4, Deák 4, Csuzi 3, Horváth A. 2, Francia 1, Gárgyán 1, Bózsa 1, Kádár, Forgács, Fodor, Sárközi (k), Szikora (k), Molnár (k). Vezetőedző: Tóth Norbert 

Ózd: Kecskés 9 (4), Skoda 7, Zelei 4, Tóth I. 4, Bárdos 4 (1), Molnár G. 2, Csépányi 2, Rozner, Kovács A., Péter, Kiss B. Konyicsák (k), Nagy P. (k). Vezetőedző: Kocsis Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában