Labdarúgás

2023.11.20. 19:50

Szuhodovszki debütált, Horváth Krisztofer az U21-es válogatottban is játszhat

A Kecskeméti TE támadója, Horváth Krisztofer a Montenegró elleni utolsó Eb-selejtezőn második meccsét játszhatta a magyar A-válogatottban, ám ezzel a nemzeti csapat összetartása még nem ért véget számára, ugyanis U21-es együttesben is számítanak rá kedden.

Nyitray András

Horváth Krisztofer és Szuhodovszki Soma

Fotó: KTE

Horváth Krisztofer tavasszal is tagja volt Gera Zoltán csapatának, sőt, góllal is kivette a részét az együttes felkészüléséből az Eb-selejtezőkre. Marco Rossi meghívására viszont ősz óta az A-válogatottat erősíti, ahol a csehek elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be, majd legutóbb Montenegró ellen tétmérkőzésen is pályára léphetett vasárnap a 3-1-es magyar siker alkalmával.

Az U21-es keretnek vannak hiányzói – többek közt Iyinbor Patrick is, a KTE védője el sem utazott ezúttal az összetartásra sérülés miatt – így a felnőtt keretből Horváth Krisztofer, valamint az MTK játékosa, Kata Mihály igyekszik majd segíteni a csapatnak az újabb Eb-selejtezőn. A magyar U21-es válogatott kedden Skóciát fogadja az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 20 órás kezdéssel.

A KTE számára szépen alakult a Montenegró elleni Eb-selejtező, hiszen Horváth mellett Szuhodovszki Soma is bemutatkozhatott a válogatottban, míg Szalai Gábor ugyancsak keretben volt. Ezzel a Kecskemét adta a legtöbb játékost a nemzeti csapatnak, Szuhodovszki egyben a klub történetének harmadik játékosa, aki felvehette a címeres mezt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában