Röplabda

2023.10.29. 19:56

Szoros szettekben maradt alul a DEAC ellen a Kecskeméti RC

A férfi Extraliga alapszakaszában a DEAC-ot fogadta hazai környezetben vasárnap a Kecskeméti RC. Deák Márk csapata ismét szoros végjátékokat vívott, de ebből vesztesen jöttek ki a fiatalok.

Nyitray András

Otthon kapott ki a Kecskemét

Fotó: Bús Csaba

Az első szettben rögtön meglepte a DEAC a kecskemétieket, 5–9-nél kellett időt kérnie először Deák Márknak. Ez sem segített, a vendégek lendülete továbbra is kitartott, folyamatosan növelték az előnyt, s végül 17–25-re nyertek. A folytatásban szoros csata alakult ki, hol egyik, hol másik csapat tudott jobb periódusokat felvonultatni, így igen szoros lett a végjáték. Örülni azonban ismét a szinte végig vezető DEAC tudott, mert bár egy pontra is feljött a KRC, végül 23–25-re ezt a partit is a debreceniek húzták be. A Kecskemétnek volt még ereje feltámadni, a harmadik játszmában kellő energiával játszottak a hazaiak, aminek 25–21-es szépítés lett az eredménye. Noha az egyenlítésre is minden sansz megvolt, a végjáték megint nem a KRC-ről szólt, 23–23 után Pavliuk és Cesar pontjaival lezárta a meccset a DEAC és elvitte a pontokat. 

Kecskeméti RC–DEAC 1–3 (17, 23, -21, 23) 

Kecskemét, 138 néző. V: Varjasi, Horváth M. 

KRC: Boldizsár 9, Gacs 6, Török S., Farkas P. 14, Kecskeméti 15, Varga P. 25. Csere: Balla, Bogdán, Török Zs. Vezetőedző: Deák Márk 

DEAC: Moret 8, Pavliuk 42, Kiss I. 4, Tóth A. 2, Bagics 10, Veres 6. Csere: Cesar 3, Imre, Bán. Vezetőedző: Fodor Antal 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában