Labdarúgás

2023.10.28. 13:12

A Vasas érkezik Tiszakécskére

A 13. fordulóval folytatódik a merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó-bajnokság. A Tiszakécskei LC csapata azt a Vasas FC-t fogadja, amely az elmúlt évben még az első osztályban játszott.

Szentirmay Tamás

Gólöröm kécskei módra, középen, szemben Csáki Róbert, a Tisza-parti kedvenc

Fotó: Szentirmay Tamás

A fővárosi csapat az elmúlt években nem úgy szerepelt, ahogyan azt elvárták volna a szurkolóik. Több évet játszottak a másodosztályban, mint az elsőben. Az elmúlt évben például a legmagasabb osztályban szerepeltek, de csak egy évig tudták abban a bajnokságban megőrizni a tagságukat, és visszacsúsztak az NB II.-be. Az együttes természetesen szeretne minél hamarabb visszakerülni az első osztályba, de az eddigi teljesítményük szerint még nem állnak olyan szinten. Az eddig lejátszott tizenkettő mérkőzésből hatot megnyertek, három alkalommal döntetlent játszottak, és ugyancsak három alkalommal vesztesként hagyták el a pályát, így huszonegy pontjukkal a negyedik helyen állnak a tabellán. Legutóbb viszont az addig még veretlen Nyíregyházát magabiztosan győzték le az Ilovszky Rudolf Stadionban. 

A Tiszakécske eddig tizennégy pontot gyűjtött. Ez úgy jött össze, hogy három győzelem, öt döntetlen és négy vereség volt a mérlegük. Az elmúlt vasárnap Kazincbarcikán 2–2-es döntetlent értek el. Jelenleg a 14. helyen állnak a tabellán. A nyári átigazolásnál több mint a fél csapat kicserélődött, így kellett, kell egy kis idő, mire összekovácsolódik az együttes. Az elmúlt mérkőzések játéka azt mutatja, hogy egyre egységesebb a csapat. Helyzeteket alakítanak ki, de azokat nem mindig tudják eredményesen befejezni. Amennyiben ezen tudnának változtatni, akkor minden bizonnyal feljebb tudnának lépni a tabellán. 

Sajnálatos módon ebben a bajnokságban nem volt még olyan időszak a csapatnál, hogy ne lettek volna sérültek, vagy betegek. Többen is voltak, vannak olyanok, akik több hetes, hónapos „pihenésre” kényszerültek. Éppen ezért Vas László vezetőedző még nem tudta teljes egészében együtt dolgoztatni a keretet. A Tiszakécske–Pécs mérkőzésen súlyosan megsérült Csáki Róbert, aki a térdében keresztszalag-szakadást szenvedett. Ő az egyik legrégebbi labdarúgója a csapatnak, hiszen 2015 óta szerepel Tiszakécskén. A sérülése után megműtötték a játékost, de még hosszú időbe telik, mire játékra tud majd jelentkezni. Őt kérdeztük arról, hogy érzi magát. 

– Köszönöm szépen, jól vagyok. Október 19-én műtöttek meg, szombaton veszik ki a varratokat. Úgy érzem, hogy napról napra egyre jobb lesz. Sajnos pont a jobb lábamban, ami az erősebb, szakadt el a térdszalagom. 

Csáki Róbert a mostani kerettel kapcsolatban megjegyezte, hogy az elmúlt időszakban nagy változáson ment át a csapatuk. A nyáron nagyon sok játékos elment, illetve sok új érkezett. Viszont az már látszik, hogy kezd egyre jobban összeérni a gárda. Ehhez természetesen kellett egy kis idő, meg türelem is, mert nem lehet mindent egyszerre meg egyből megvalósítani, de úgy érzi, hogy jó úton halad a csapat. Azt reméli, hogy minél hamarabb megtalálják azt az összhangot, ami elindítja azt, hogy minden jó irányba haladjon, és a tabellán felfelé meneteljenek. Bízik abban, hogy stabil szezonjuk lesz. 

A következő mérkőzésen, a Vasas ellen bizonyíthatnak csapattársai. – Érdekes csapat a Vasas, mert nagyon jó játékosok alkotják, mondta. – Minden bizonnyal az a céljuk, hogy visszakerüljenek az első osztályba. De senki sem verhetetlen. Két évvel ezelőtt, itthon meg tudtuk őket verni 1–0-ra, ráadásul akkor megnyerték a másodosztályú bajnokságot. Azt gondolom, hogy hazai pályán ebből a mostani NB II.-es mezőnyből, úgymond, mindenkit el tudunk kapni. Remélem, hogy a fiúk motiváltak lesznek, és sikerül majd meglepni a Vasast hazai környezetben. 

Csáki Róbert elmondta még, hogy a felépülése hosszú időt vesz igénybe. Elméletileg hat hónap után már elkezdheti majd az edzéseket, de a szakemberek azt javasolják, hogy csak nyolc hónap után lehet majd „élesben” játszania, vagyis százszázalékosan terhelnie a lábát. Sajnálatos módon így Csáki Róbert számára ez az őszi szezon befejeződött, de próbálja megfordítani az egészet pozitív irányba. Ahogy azt elmondta, azon lesz nap mint nap, hogy minél hamarabb felgyógyuljon és ott lehessen egészségesen a többi labdarúgótársa között. 

A Tiszakécskei LC–Vasas FC mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik a városi sportcentrumban. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában