Lovasverseny

2023.09.04. 15:02

Domokos József öt kategóriában győzött a félegyházi westernlovas bajnokságon

Az elmúlt hétvégén Kiskunfélegyházán rendezték meg a westernlovas országos bajnokság harmadik fordulóját, amelyen ezúttal is több versenyszámban és kategóriában avattak győzteseket. 

Tapodi Kálmán

Fotó: Beküldött fotó / illusztráció

A szervezők tájékoztatása szerint a hétvége egyik legeredményesebb versenyzője Domokos József volt, aki öt kategóriában is a legjobbnak bizonyult, tervei szerint pedig hamarosan nemzetközi versenyeken is megméretteti magát.

Az eseményen a sportág királyszámában, a cuttingban is összemérték erejüket a legjobbak, különböző kategóriákban. Itt a lovasnak meghatározott idő alatt egy borjút kell leválasztania a csordáról és azt a továbbiakban távol tartani attól. A versenyzőnek két és fél perc áll rendelkezésére, hogy megmutassa, lova mennyire stílusosan tudja végrehajtani ezeket a feladatokat.

A négy fordulóból álló országos bajnokság záróeseményét, október 20. és 22. között ugyancsak a kiskunfélegyházi Fekete Western Lovastanyán rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában