Kerékpár

2023.08.09. 11:37

Székelyföldi Körversenyen indul az MBH Bank Cycling Team

A kecskeméti alapítású MBH Bank Cycling Team is meghívást kapott a Székelyföldi Körversenyre, hogy képviselje Kecskemétet és Magyarországot.

Szentirmay Tamás

Székelyföldre utaznak a kecskeméti kerékpárosok

Fotó: Beküldött fotó

Három székelyföldi megyét és mindhárom megyeszékhelyet érinti az augusztus 9–12. között tizenhetedik alkalommal megrendezett Székelyföldi Körverseny (Tour of Szeklerland). A 423,5 kilométer hosszúságú négy távra kilenc ország 108 versenyzője nevezett be.

Az idei verseny különlegessége, hogy Kecskemét két erdélyi testvérvárosa, Marosvásárhely és Sepsiszentgyörgy is kiemelt szerepet kap. A Székelyföldet átszelő verseny Sepsiszentgyörgyből indul, majd Csíkszeredát érintve Marosvásárhelyre érkezik. Az utolsó nap ismét szerepet kapnak Kecskemét testvérvárosai. Az MBH Bank Cycling Team csapata különleges összeállításban indul, mert a Sidló-Mórocz-Orosz sor mellé, a verseny erejéig belép Málnási Attila többszörös román bajnok kerékpáros is.

– Attila ereje és helyismerete sokat segíthet nekünk. Az egyesületünk évek óta építi a kapcsolatokat határon túli egyesületekkel, hogy lehetőséget biztosítson külhoni magyar kerékpárosoknak, ezzel segítve fejlődésüket. 

Kecskemét vezetése is fontosnak tartja csapatunk indulását, ezért támogatja a versenyen való részvételünket. 

A város boraival ajándékozzuk meg a székelyföldi testvérvárosok polgármestereit mondta Sáfár Tamás az MBH Bank Cycling Team sportigazgatója. Ma délután 4,5 kilométeres prológ vár a versenyzőkre Sepsiszentgyörgyön. Csütörtökön a Sepsiszentgyörgy–Csíkszereda közti 115 kilométeres távot kell letekerniük a versenyzőknek. Pénteken a Csíkszereda-Marosvásárhely közötti 158,6 kilométeres szakasz lesz. Az utolsó napon szombaton a Marosvásárhelyről indulnak, és Csíkszereda lesz a cél, ahol a táv 145,1 kilométer.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában