Labdarúgás

2023.08.28. 19:04

A Tiszakécske, a Kecskemét és a Baja is ellenfelet kapott a kupában

Hétfőn megtartották a MOL Magyar Kupa 3. fordulójának a sorsolását, mely során már az NB I-es és NB II-es csapatok is érdekeltek voltak. Bács-Kiskun vármegye még három klubbal képviselteti magát a legjobb 64 között.

Nyitray András

A Kecskeméti TE a hétvégén 4–1-re győzött a Puskás Akadémia ellen

Fotó: Bús Csaba

Az első két fordulóban a vármegyei és NB III-as osztályok csapatai mérkőztek egymással területi elveket is figyelembe véve, a legjobb 64 mezőnye viszont már az NB I-es és NB II-es klubokkal válik teljessé. A 12 élvonalbeli csapat nem kerülhetett össze, emellett a pályaválasztó mindig az alacsonyabb osztályú csapat a sorozatban, melyben továbbra is egy találkozón dől el a továbbjutást.

Korábban a Kecel, a Harta és az Apostag az első, míg a Kecskeméti LC a legutóbbi körben vérzett el a vármegyei ligák csapatai közül, de a Bajai LC mindkét fordulót sikerrel vette. Nem lesz könnyű dolga azonban Koch Tamás csapatának innentől, hiszen az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémiát kellene búcsúztatni, ha tovább akarnak menni a bajaiak.

Nem panaszkodhat a Tiszakécskei LC, de nem is dőlhet hátra, hiszen a harmadosztályú Bicske vendége lesz a Tisza-parti csapat. A Bicske jelenleg a 6. helyen áll az észak-nyugati csoportban, emellett érdekesség, hogy vármegyei kötődésű szakember, a korábbi kitűnő kecskeméti gólvágó, Csordás Csaba irányítja a BTC-t. A Kecskeméti TE is elfogadott volna alighanem egy könnyebb ellenfelet bekapcsolódva a sorozatba, de az NB II-ben 7. helyen tanyázó Soroksár ellen sem bízhatják el magukat a bajnokságban egyébként jól rajtoló lila-fehérek.

A mérkőzéseket szeptember 16-án vagy 17-én rendezik.

A vármegyei klubok párharcai:

  • Bajai LC (vármegyei I. osztály) – Szeged-Csanád GA (NB II.)
  • Bicskei TC (NB III.) – Tiszakécskei LC (NB II.)
  • Soroksár SC (NB II.) – Kecskeméti TE (NB I.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában