Berlin

2023.06.26. 16:40

Olasz Krisztina, a Mogyi Bajai Judo Club sportolója ezüstérmet szerzett a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon

Berlinben tartották a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokat június 17. és 24 között. A magyar csapat 77 fővel vett részt, a kézilabdában, kosárlabdában, gyorskorcsolyában, bicikliversenyen, úszásban és cselgáncsban indultak a magyar speciális versenyzők. A Mogyi Bajai Judo Club versenyzője, Olasz Krisztina ezüstérmet szerzett a viadalon.

Márton Anna

Olasz Krisztina és edzője, Csete Margit

Forrás: Beküldött fotó

A fiatal lány az EGYMI készségfejlesztő tanulója, jelenleg második szakmáját tanulja. Mint azt Csete Margit, a Mogyi Bajai Judo Club edzője elmondta, a gyerekek már több nappal a világjátékok előtt kiutaztak.

– Pár napot vendégeskedtek, edzettek, majd átutaztak az olimpia helyszínére Berlinbe. Összesen két hetet töltöttek kint. Várhatóan hétfő éjjel érkeznek haza. Holnap, azaz kedden ünnepélyes fogadáson vesznek részt Budapesten, a Sportok Házában – mondta lapunknak Csete Margit, a Mogyi Bajai Judo Klub edzője. Hozzátette, hogy Olasz Krisztina két éve sportol aktívan, a világjátékokon részt vevő gyerekek és felnőttek már sok-sok éve versenyeznek és sportolnak.

– Krisztina a hármas divízióval kezdte, ezen az olimpián már az egyes divízióba sorolták. Két év alatt igazán nagyot fejlődött. Többen voltak a fiatal lány súlycsoportjában, ami körmérkőzést jelentett számára. Mindenki mindenkivel összemérte erejét. Egy nagyon rafinált helyzet alakult ki, mindenki körbe is verte az ellenfeleit . Az utolsó pillanatig nem tudtuk, hogy Krisztinának hogy sikerült. Három mérkőzésből kettőt megnyert és egyet veszített. A jelenlegi szabály az volt, hogy a mérkőzés hossza dönti el, hogy ki a nyertes vagy vesztes. Krisztinának az aranyérme egy pár másodpercen múlott. Éremért mentünk, tehát nagy súlyt nem akartam helyezni a gyerekre, teljesen elégedettek vagyunk. Egyesületünk számára óriási eredmény született a világjátékokon. Klubunk minden tagja méltán lehet büszke rá – hangsúlyozta lapunknak Csete Margit a Mogyi Bajai Judo Klub edzője. 

Eredménylista (52 kg):

1. hely: Marioara Adochitei, Románia

2.hely: Olasz Krisztina, Magyarország

3. hely: Kongo Rachidatou, Burkina Faso

Edző: Csete Margit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában