Kézilabda

2023.06.27. 08:47

Elhunyt Kabók József

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Kabók József, a Magyar Kézilabda Szövetség etikai- és fegyelmi bizottságának alelnöke, az MKSZ egykori biztonsági igazgatója – adta hírül honlapján a Magyar Kézilabda Szövetség.

Tapodi Kálmán

Kabók József

Fotó: MKSZ

Kabók József biztonsági szakember, korábbi játékvezető, versenybíró, ellenőr, a sportrendezvényének biztonságának, valamint a Bács-Kiskun vármegyei kézilabdázásnak egyaránt meghatározó személyisége volt. Sportvezetői pályafutása során számos tisztséget betöltött, a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség bizottsági vezetőjeként, majd főtitkáraként és az MKSZ Etikai- és Fegyelmi Bizottságának tagjaként és alelnökeként is dolgozott több évtizedes játékvezetői, versenybírói, valamint játékvezetői ellenőri munkája mellett. 1982-től 2022-ig 1007 mérkőzésen működött közre versenybíróként. A kecskeméti szakember a helyi csapat szakosztályvezetőjeként segítette a kézilabdázást. 

Számos nagy sportesemény biztonsági vezetőjeként tevékenykedett több sportágban, hosszú ideig dolgozott a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és kosárlabda-mérkőzéseken is. 2003-2022 között az MKSZ biztonsági igazgatója volt, több hazai világversenyen, megannyi válogatott mérkőzésen és Magyar Kupa-döntőkben, valamint a női Bajnokok Ligája négyes döntőiben felelt a nézők és a résztvevők biztonságáért. Szerzőként közreműködött sportrendezvények biztonságáról és biztosításáról szóló tanulmányok megalkotásában is, tevékeny és úttörő részt vállalt több tízezer biztonsági szakember képzésében, oktatásában, vizsgáztatásában, illetve elnöke volt a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Bács-Kiskun Megyei szervezetének. 2007-ben megkapta a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet, 2017-ben a Magyar Kézilabda Szövetség Elismerő oklevéllel tüntette ki munkásságáért.  

Kabók Józsefet a Magyar Kézilabda Szövetség saját halottjának tekinti, emlékét megőrizzük. Temetéséről később intézkednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában