Kézilabda

2023.05.21. 13:40

Visszavonult a majsai legenda: Benkő Péter – galériával, videóval

Öröm- és bánatkönnyek keveredtek a szombati Kiskunmajsai KC - Dunaharaszti MTK NB-II-es bajnoki mérkőzés előtt és után. A majsaiak szezonbeli utolsó hazai meccse előtt Csontos Mihály emlékére szólt az egyperces taps. A „Csülök” becenevű egykori majsai kézilabdázó, későbbi törzsszurkoló, a napokban hunyt el 72 éves korában.

Tapodi Kálmán

Elbúcsúztatták Benkő Pétert

Fotó: Tapodi Kálmán

 Az összecsapásra szépen megtelt a majsai aréna, ami különösen a hazaiak csapatkapitánya, Benkő Péter számára volt a legérzelmesebb, hiszen a 43 éves átlövő az utolsó meccsét játszotta. A kék-sárgák igyekeztek emlékezetessé tenni a búcsúmeccset és Fekete Krisztián kapus remek védéseinek, valamint Vadkerti Tóth Attila góljainak köszönhetően 16-12-re vezettek az első félidőben. A fordulás  után emberfogással őrizték Vadkertit a vendégek, akiknél a kapusteljesítmény is feljavult. Az izgalmas hajrában Tan Ádám talált a harasztiak kapujába (25-24), de még volt 9 másodperc. Az emberelőnyben lévő vendégek ekkor időt kértek és még a lefújás előtti pillanatban egyenlítettek.

A lefújást követően a két csapat tagjai sorfalat állva, tapssal köszöntötték a visszavonuló Benkő Pétert, akit klubvezetés nevében Lakatos Zoltán elnök, a Szívós István vezette Kiskun Légió és a csapattársak is köszöntöttek. Ott volt az ünneplők között Medgyes József, a KKC korábbi edzője, aki a csapathoz csábította egykoron Benkő Pétert, valamint Járdi Ádám, a vármegyei kézilabda szövetség elnöke is. Benkő Péter pályafutása során több mint 350 mérkőzésen szerepelt, melyeken több mint kétezer gólt szerzett halasi és majsai színekben. Kétszer szerzett ezüstérmet a majsai csapattal az NB II-ben, ahol háromszor lett gólkirály. A Kiskunmajsai KC az ünnepség zárásaként a Benkő „Legenda” Péter tiszteletére, visszavonultatta a 8-as számú mezt, amit ezentúl senki sem viselhet a majsai felnőtt csapatban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában