Bács-Kiskun

2023.05.31. 16:21

Díjazták a Diákolimpia országos döntőin eredményes iskolákat és tanárokat

Díjakat vehettek át a 2021/2022-es tanév Diákolimpia országos döntőin elért kimagasló eredményeikért pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által rendezett ünnepség.

Tapodi Kálmán

Középen: Klem József Zsolt a Szent Tamás Katolikus Általános Iskola és Óvoda testnevelője

Fotó: Beküldött fotó

Az MDSZ közleménye szerint a ceremónián a Diáksportért díjakat is átadták, ezeket a diáksport területén hosszú évek óta végzett kiemelkedő munkáért kapta 21 díjazott. Emlékeztettek rá, hogy a Diákolimpia versenysorozat a koronavírus-járvány után tavaly éledt újjá, és a viadalokra 252 522 nevezés érkezett, ezek közül 15 ezren jutottak be a sportági döntőkbe.

Az MDSZ ünnepségén Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára, Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzeti Sport Ügynökség sportszakmai és sporttudományos módszertani igazgatója, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adta át az elismeréseket.

A díjakat öt kategóriában osztották ki, elismerésben részesült a legeredményesebb vármegyei, illetve budapesti testnevelő, a legeredményesebb iskola, a legaktívabb iskola, valamint a legjobbnak ítélt rendezvények szervezői.

„Hatalmas elismerés jár mindazoknak az elhivatott pedagógusoknak, akik a nehéz körülmények között is plusz időt, energiát fordítottak a gyerekek felkészítésére és versenyeztetésére. Nem lehetünk eléggé hálásak nekik” – idézte Balogh Gábort az MDSZ közleménye. Az elnök hozzátette, örömmel üdvözlik a kormány döntését, mely szerint a Belügyminisztérium a köznevelési előirányzatain keresztül a következő tanévtől biztosítja az állami intézményfenntartók számára a Diákolimpia eseményeire történő utaztatás, étkeztetés költségeinek, valamint a kísérő pedagógusok díjazásának fedezetét is.

Bács-Kiskun vármegyéből a tanév legeredményesebb testnevelője díjat kapta: Klem József Zsolt (Szent Tamás Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Mélykút). A tanév diákolimpiai rendezvénye kategóriában díjat kapott a kecskeméti kosárlabda V–VI. korcsoportos „B” kategóriás Diákolimpia országos döntője, melynek szervezője a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület volt. A „Diáksportért” díjat ítélték oda Nagy Lajos (Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület) részére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában