Labdarúgás

2023.05.17. 20:47

Büntetőkkel az Apostag jutott az országos főtáblára

Két kiscsapat nagy meccse, avagy a vármegye hármasok kupadöntője, így lehetett aposztrofálni az Uszód–Apostag találkozót a vármegyei kupa 6. körében, a szerdai mérkőzés tétje ugyanis az volt, hogy melyik csapat kerül be a 2023/24-es idényben MOL Magyar Kupa országos táblájára. A mérkőzés óriási csatát hozott, a végén büntetőkkel, ebben az Apostag bizonyult jobbnak, így ők várhatják a Magyar Kupa sorsolását.

Vincze Miklós

A MOL Magyar Kupa országos mezőnyébe bejutott Apostag KSE.

Fotó: Gulyás Sándor

Szeszélyes időjárás, szerda délután, nem kedvez ez az alsóbb osztályú labdarúgásnak, ennek ellenére jó kétszáz néző gyűlt össze az uszódi pálya körül. A találkozón – amelynek a két résztvevője a bajnokságban is rivális, hiszen mind a két gárda a vármegyei harmadosztályú bajnokság Nyugati csoportjában szerepel – , végig kiegyenlített, hatalmas küzdelem folyt a pályán. A vezetést a vendégek szerezték meg a 69. percben Muncan Arlen révén, Deli Dávid a 82. percben egyenlített. Újabb gól nem esett, jöhettek a büntetőrúgások. Az apostagiak kezdték a ráadás párharcot, és mindegyik büntetőjüket berúgták, így 5–3-ra nyerték a párbajt, az utolsó hazai 11-est már nem is kellett elvégezni. Továbbjutott tehát az Apostag, amely a 2022/23-as idényben immár hatodszor lépett pályára szerdán kupamérkőzésen. A mérkőzés, pontosabban a 11-es párbaj zárultát követően némileg elszabadultak az indulatok a pálya körül.

– A téthez méltóan végig kiegyenlített, nagy intenzitású mérkőzést vívott a két csapat – értékelt a lefújást követően Kiss János, a hazaiak szakvezetője. – Véleményem szerint valamivel több lehetőségünk volt, ugyanakkor a mérkőzés egészét nézve a döntetlen igazságosnak mondható. A 11-es párbaj során annyit mindenképpen sérelmezek – valószínűleg a lefújás után a felindult szurkolók is elsősorban emiatt háborogtak –, hogy véleményem szerint indokolatlanul rúgatta újra a játékvezető az első büntetőnket. Vagy ha az az ítélet indokolt volt, akkor további büntetőket is újrarúgathatott volna. Egyébként gratulálunk az Apostagnak, ráadásul a hétvégi fordulóban drukkolunk is nekik, hiszen ha legyőzik a Bátyát, akkor érmes helyre is befuthatunk. A mérkőzés egyébként méltó volt a téthez. 

– Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, több síkon is – tekintett vissza az előzményekre Gelencsér Zsolt, az appostagiak szakvezetője. – Óriási menetelés állt mögöttünk, szerettük volna ezen a mérkőzésen elérni a klub történetének a legnagyobb sikerét, vagyis följutni a Magyar Kupa főtáblájára. Többször is volt olyan érzésünk a sorsolásokat követően, hogy Fortuan nem fogadott minket a kegyeibe, még az utolsó kör előtt is úgy éreztük, hogy balszerencsések vagyunk, hogy ennyi küzdelem után idegenbe kell mennünk, de pillanatok alatt túltettük magunkat a csalódottságon, hamar igyekeztünk leküzdeni a nehézségeket. A polgármester úr, Zakar Zoltán már a sorsolás után meghirdette a szurkolói buszt, az el is indult Uszódra, teli drukkerekkel. A csapat összedobott néhány tálca sört a szurkolók részére, tehát mindenki aktívan kivette a részét már  az előkészületekből is. A szurkolók arra készültek, hogy hazai pályát varázsolnak nekünk, és derekasan tartották a szavukat, végig hallottuk a biztatásukat, olyan volt, mintha valóban otthon játszottunk volna. A  mérkőzés egyáltalán nem volt szép, sőt, helyenként inkább durva. Amikor egy fejesgóllal sikerült a második félidő derekán megszerezni a vezetést, már a zsebünkben éreztük a győzelmet, de az Uszódnak sikerült egyenlítenie. Döntetlen lett tehát a rendes játékidő végén a meccs, de a büntetőpárbajtól sem ijedtünk meg. Magabiztosan rúgtuk a 11-eseket, a kapusunk a végén védett egyet, utána pedig ő rúgta be a mindent eldöntő 11-est. A lefújás után azonnal hatalmas fieszta vette kezdetét, a szurkolók ünnepelték a csapatot, a csapat együtt ünnepelt a szurkolókkal, sikerült ünnepnappá varázsolnunk ezt a mérkőzést, és nyugodtan, túlzás nélkül kijelenthetem, hogy felejthetetlen nap lett ez a csapat és a klub életében. 

Uszód KSE–Apostag KSE 1–1 (0–0), 11-esekkel: 3–5 

Uszód, vezette: Rabi József (Borbényi Miklós, Csákó Patrik)

Uszód: Badó – Horváth R. (Máté 87.), Zorván, Halák, Romsics (Sipos 66.), Zorván, Leták, Kiss B., Vinkó (Rakiás 77.), Borsos, Deli. Technikai vezető: Kiss János.

Apostag: Csajtai – Muncan A., Szikora, Tóth A., Lajos, Malek F., Gugyella, Muncan J., Kis N., Malek D., Balázs. 

Gól: Deli a 82., illetve Muncan A. a 69. percben.

Sárga lap: Borsos 29., Halák 34., Vinkó 42., illetve Muncan A. 45., Gugyella 86. perc.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában