Íjászat

2023.05.06. 21:13

Az íjászat a szenvedélyük a félegyházi Koppányoknak – galériával

A kiskunfélegyházi Turul Koppány íjászok újabb versenysikerekről számoltak be. A dobogóra ezúttal is többen felállhattak.

Sebestyén Hajnalka

A félegyházi íjászok

Fotó: Turul Koppányok

Az elmúlt időszak eseményeit Kis Mónika Koppány íjász foglalta össze. Budapesten, a Turul mezőn megrendezett örömíjász versenyről három aranyérmet hoztak haza. Modern pusztai íjjal Bicskeiné Csányi Mária, vadászreflex íjjal Tóth Evelin és Elekes Lajos ért el első helyezést.

Martfűn a Triász Íjász Egyesület által szervezett 3D versenyen vadászreflex íjjal Füleki Nikolett 1., modern pusztai íjjal Füleki Bianka 4., Kiskunfélegyházán, a Szérűskertben megrendezett Sólyompróba versenysorozat második fordulóján vadászreflex íjjal Varga-Bene Olívia 1., Zoboki Csenge 1., Tóth Evelin 2., Tóth Milán 2., Zrínyi Norbert 4. helyezett lett. Modern pusztai íjjal Bicskeiné Csányi Mária 1., Szólya Imre 2., Kövecses Zsuzsanna 4. helyezést ért el.

A versenyek mellett az íjászatot is népszerűsítették. A Kiskunfélegyházi Parkerdőben megrendezett Városi Majálison reggeltől estig lövettek a Turul Koppányok kicsiket-nagyokat egyaránt. Lehetőséget biztosítottak az íjászat kipróbálására, beszélgettek az érdeklődőkkel hagyományőrzésről, íjakról. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában