Kiskunmajsai Asztalitenisz Club

2023.04.02. 17:45

Otthont teremtettek az asztaliteniszezőknek Kiskunmajsán – galériával, videóval

Régi álmuk vált valóra a kiskunmajsai asztaliteniszezőknek, akik mostantól saját csarnokukban edzhetnek és játszhatják mérkőzéseiket. A vasárnapi ünnepélyes csarnokavatón Tanács Imre, a Kiskunmajsai AC elnökhelyettese elmondta, 2019-ben született meg az ötlet a csarnoképítésről, aminek elkészültét nagyon sokan támogatták.

Tapodi Kálmán

Az új épület avatószalagját Patkós Zsolt és Pellikán László társaságában a klub kiválóságai és Pellikán Zsolt és Tanács Imre családjának tehetséges gyermekei vágták át.

Fotó: Tapodi Kálmán

 A Horváth István Sporttelep tőszomszédságában épült fel a Kiskunmajsai Asztalitenisz Club csarnoka, amelynek építéséhez a telket a város önkormányzata biztosította. A KAC már régóta remélte, hogy lesz saját csarnoka, mert évtizedek óta a város különböző sportlétesítményeiben és bérelt helyiségekben tudtak edzeni és bajnoki mérkőzéseket rendezni. Mint az avatón elhangzott: a településen az 1950-es évektől van hagyománya a sportágnak, aminek mindig voltak olyan „megszállott” vezetői, akik életben tartották a helyi pingpongos családot.

– Voltak, akik megmosolyogtak bennünket, amikor felvázoltuk az ötletünket, de mi hittünk benne, hogy megvalósulhat az elképzelésünk – idézte a csarnoképítés történetét Tanács Imre, aki több vállalkozásnak és a magánszemélynek is köszönetet mondott a munkájukért és támogatásukért. A 2021-ben kezdődött csarnoképítés segítőinek névsorát a csarnok oldalán egy emléktáblán is megörökítették. Az alelnök mellett az építkezés másik motorja Pellikán Zsolt volt, és külön köszöntötték a KAC elnökét, idősebb Pellikán Lászlót, aki szinte minden napját az épülő csarnoknál töltötte.

– Az összefogás példás volt az építkezés során, bebizonyítva, hogy Kiskunmajsán a vállalkozók és magánszemélyek együtt képesek egy ilyen nagy volumenű dolgot összehozni – fogalmazott Tanács Imre.

A város nevében Patkós Zsolt polgármester mondott köszönetet azért, hogy otthont teremtettek az asztaliteniszezőknek. A csarnokot és annak használóit Vincze Attila majsai plébános áldotta meg.

Az új épület avatószalagját Patkós Zsolt és Pellikán László társaságában a klub kiválóságai, a csarnok megálmodói, Pellikán Zsolt és Tanács Imre családjának tehetséges gyermekei vágták át. Pellikán Lia legjobb eredménye diákolimpia országos döntőjében, egyéniben, második helyezés. Lia az országos ranglistán az U13 kategóriában 21. helyezett. Pellikán Bella a Budapest régiós versenyen első helyezést ért el, a nem igazoltak kategóriájában. Diákolimpia megyei döntőjében, B kategória egyéniben második volt. Tanács Flóra 5 évesen kezdett el pingpongozni és a diákolimpia országos döntőjében, csapatban második helyezést ért el. Az országos U13-as ranglistán a 25. helyen áll. A majsaiak üdvöskéje Tanács Nóra, aki 12 éve pingpongozik, négyszeres magyar korosztályos bajnok, kétszer egyéniben, egy-egy alkalommal párosban, illetve csapatban. Tavaly diákolimpiát nyert A kategória, egyéniben. Múlt évben a felnőtt TOP 16-ban harmadik helyen végzett. A Kiskunmajsai AC extraligás csapatában játszik és tagja az ifjúsági válogatott keretének. Nóra már kétszer kiérdemelte a Magyarország jó tanuló, jó sportolója miniszteri elismerést.

A Kiskunmajsai AC célja a final four az Extraligában

A csarnokavatón elhangzott, a Kiskunmajsai AC-nak jelenleg 35 felnőtt és 18 utánpótlás-versenyzője van. A férfiak az NB II.-ben szerepelnek és a megyei másodosztályban játszik egy csapatuk. A KAC női csapata az Extraligában jelenleg a harmadik helyen áll. A majsaiak célja a négyes döntőbe kerülés, amire jók az esélyeik. Szombaton a Győr AC II. kerület Dózsa elleni 6–4-es majsai sikerrel záruló találkozóval a lányok már „felavatták" az új sportlétesítményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában