Futsal

2023.01.02. 10:56

Hadnagy István és Mánya Szabolcs válogatott meghívót kapott

A férfi futsal első NB I.-ben vitézkedő ScoreGoal Kecskemét Futsal két játékosa is meghívót kapott a román válogatottba. Hadnagy István és Mánya Szabolcs nemzetközi tornára utazik a nemzeti csapattal.

Vincze Miklós

A képen: Hadnagy István, ScoreGoal Kecskemét Futsal

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Január 10. és 16. között nemzetközi futsal felkészülési tornát rendeznek nemzeti csapatok számára a horvátországi Porecben. Ezen a többnapos rendezvényen öt ország válogatottja méri össze a tudását a világbajnoki selejtezőkre való felkészülés jegyében. A Bosznia-Hercegovina, Észtország, Grönland, Magyarország és Románia részvételével zajló viadal pontos programja egyelőre még nem ismert, az azonban már biztos, hogy a ScoreGoal Kecskemét Futsal két játékosa ott lesz a román válogatottban, miután Hadnagy István és Mánya Szabolcs is megkapta a meghívóját a román válogatottba.

Hadnagy István, a ScoreGoal Kecskemét futsal kirobbanthatatlan tagja, aki a 2022/23-a szezon alapszakaszában a futsal NB I.-ben immáron tizennyolc bajnoki találatnál jár, kérdésünkre elmondta, hogy természetesen mindig nagy örömöt és büszkesége jelent a számára, amikor a válogatottól érkezik meghívó. Hadnagy István, a hírös városiak erdélyi légiósa 2019 októberében szerepelt először a válogatottban.

 – Egy Kazahsztán elleni selejtezőn léphettem pályára először válogatott mérkőzésen, akkor még debütánsként néhány másodpercnyi játéklehetőséget kaptam. 

Azóta összesen tizenhat alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, és jóval több lehetőséget kapott. Sőt, ezekkel általában élt is, és ennek köszönhetően máris nagy élményekkel gazdagodott a válogatott karrierje során. – A legemlékezetesebb mérkőzés a számomra egyértelműen az a Dánia elleni találkozó, amelyen 5–1 arányban sikerült győznünk, Marosvásárhelyen, 1500 néző előtt. És ez így már önmagában felejthetetlennek tűnik, de nekem ráadásul azért is marad örök emlék az a mérkőzés, mert négyszer is sikerült a dánok kapujába betalálnom. Utána még a mérkőzéslabdát is hazavihettem, tehát még tárgyi emlékem is van arról a felejthetetlen sikerről.

Azt egyáltalán nem bánja, hogy a válogatott meccsekre nem egyedül utazik, hanem egy kecskeméti csapattárs, Mánya Szabolcs társaságában. – Annak természetesen nagyon örülök, hogy a Szabi ott van, sőt, mondhatnám az én szemszögemből, hiszen ő került be korábban a román válogatottba, hogy ő mindig ott van. De egyébként nélküle sem lennék elanyátlanodva, hiszen az egész csapatról, az egész válogatott keretről elmondható, hogy igazi csapatot alkot az a társaság, ahol családias a hangulat, így aztán nagyon tudunk küzdeni is egymásért.

Hadnagy István megjegyezte még, hogy egyébként kettejükön kívül még négy székely játékost is meghívtak, mindannyiukat Székelyudvarhelyről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában