Labdarúgás / Galériával

2022.10.09. 19:40

Hazai pályán győzte le a Jánoshalma a Lajosmizsét

Vasárnap délután rangadót rendeztek a megyei első osztályú bajnokság 7. fordulójában. A tabella alsó felében elhelyezkedő Lajosmizse utazott a középmezőny elejéhez tartozó Jánoshalmához. A találkozón a nagy küzdelem mellett három gól esett.

Földes Péter

Nagy küzdelem zajlott a két csapat között.

Fotó: Pozsgai Ákos

Remek iramban kezdődött a találkozó, ugyanis mind a két oldalon volt lehetőség már az első öt percben. Aztán a 11. percben Szabó Szilárd lőtt kapura, a labda a védőről pont Suhajda elé került, aki hatalmas bombát eresztett meg a kapura, de Házi a helyén volt és védett. Hat minutummal később Nagy Roland vitte be a játékszert, majd lőtt éles szögből, de a kapus ismét jól zárta a szöget. A 24. percben egy szögletfigurát mutatott be a Lajosmizse. Kovács József ívelte a tizenhatos magasságába a labdát Tamásnak, aki kapásból lőtt, de a blokkban elakadt a labda. Kiss László még bele tudott kotorni, így lett nagyon veszélyes, de Lengyel Péter hatalmas bravúrral védett. Három perccel később Gáspár Adrián cselezett befelé a jobb szélről, majd lövésre szánta el magát, de Házi ismét magabiztosan védett. A félidő végéig mezőnyjáték folyt, de a 43. percben majdnem megszerezte a vezetést a hazai csapat. Gáspár végzett el egy oldalszabadrúgást, a labda Szabó fejét találta meg, aki Suhajdának továbbította a játékszert, de ő öt méterről fölé fejelt.

A második játékrészt jobban kezdték a házigazdák, ugyanis az 56. percben vezetéshez jutottak. Milos Stojanovic ugrott ki ziccerben és Borsos csak szabálytalanul tudta megállítani a büntetőterületen belül. Biber Tamás nem habozott és a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Cvetkovic vállalta, és nagyon magabiztosan a kapu jobb oldalába helyezte a labdát, 1-0. Nyolc minutummal később Halasi cselezett ki két védőt, majd lőtt, de Lengyel védett. A következő percben ismét egy veszélyes támadást vezettek a mizseiek, Kovács beadását Tarnoczki fejelte a kapufára. 

Az ellentámadásból Milost ugratta ki a csereként beállt Huszka, ám Milos a kapusba lőtte a labdát, mely visszapattant elé, majd Lengyel Szabolcshoz továbbította, aki tíz méterről ballal passzolta be a labdát a kapuba, 2-0. 

A folytatásban helyzetek nem igazán alakultak ki, az utolsó passzoknál hibáztak a csapatok. Azonban a 82. percben visszajött a mérkőzésbe a vendég gárda. Gábor Lukács cselezett ki három embert a bal oldalon, majd beadta a labdát Bánnak, aki egy jól helyezett lövéssel szépített az eredményen. Ezt követően próbáltak a vendégek ívelgetésekkel veszélyt kialakítani, azonban a hazaiak jól védekeztek, így megőrizték az előnyt.

Sarok Attila, a Jánoshalma technikai vezetője: – Az elmúlt hetekben döntetleneket játszottunk, de valamennyi meccsünkben benne volt a győzelem. Ma végre átszakadt a gát és győzni tudtunk egy nagyon jó Lajosmizse ellen. A vége megint meleg lett, ugyanis belső védőnket Cvetkovicot le kellett cserélni sérülés miatt és felborult a védekezésünk. Korábban el kellett volna döntenünk a találkozót, az első félidőben kihagytunk néhány nagy helyzetet, de ez most nem bosszulta meg magát.

Árva Zsolt, a Lajosmizse edzője: – Nagyon csalódottak vagyunk, mert úgy érzem, hogy a hazai csapatnak a játékvezető nagyon könnyedén adta oda a mérkőzést. Mi nem kaptuk meg a másik oldalon ugyanezt, azonban azt is hozzá kell tennem, hogy ma nem tudtunk hosszabb periódusban dominálni. Tudtuk, hogy a Jánoshalma átalakult a nyáron és külön készültünk rájuk. A helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, el kell fogadnunk ezt az eredményt és gratulálni a hazai csapatnak.

Jánoshalmi FC – Lajosmizsei VLC 2-1 (0-0)

Jánoshalma, 200 néző, vezette: Biber Tamás (Berger Tibor, Herczeg Róbert)

Jánoshalma: Lengyel P. - Túri, Cvetkovic (László 70.), Busa, Stojanovic (Fenyvesi B. 76.), Gáspár (Angeli 89.), Szabó Sz., Suhajda, Nagy R. (Huszka 60.), Fenyvesi K. (Papp D. 60.), Lengyel Sz. Technikai vezető: Sarok Attila

Lajosmizse: Házi - Fekete A., Borsos, Halasi (Dóka 79.), Tarnoczki, Kiss L., Rapi (Sinka 46.) (Ulicska 53.), Bán, Kovács J., Fekete D. (Gábor 46.), Tamás. Edző: Árva Zsolt

Gól: Cvetkovic az 57., és Lengyel Sz. a 67. illetve Bán a 82. percben

Sárga lap: Lengyel Sz. 31., illetve Kiss L. 61., Tamás 74. percben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában