Labdarúgás

2022.09.14. 20:38

Büntetőpárbajban jutott tovább Benén az Ágas - galériával

A megye hármas Ladánybenei LC a megyei másodosztályban szereplő Ágasegyházát fogadta a Megyei Kupa első fordulójában. A végig kiegyenlített, harcos mérkőzést rendes játékidőben a hosszabbításban hozta döntetlenre az Ágas, amely végül büntetőkkel a továbbjutást is kiharcolta.

Vincze Miklós

Az erős Ágasegyházával játszott a Ladánybene, amely egyáltalán nem tűnt esélytelennek.

Fotó: Gulyás Sándor

A 2022/-23-as bajnokságban egy osztálynyi különbség van a két csapat között, ám tavasszal még egymással rivalizált a Bene és az Ágas a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában. Azóta följebb lépett az Ágas, meg is erősödött, ezzel együtt egyáltalán nem tűnt esélytelennek a Ladánybene sem.

Enyhe vendégfölénnyel indult a mérkőzés, a 2. percben Szinkó Ferenc tört előre középen, majd adott le egy erős lövést, Dóra Tamás mentett. Főként a vendégek járatták a labdát, a hazaiak azonban szervezetten védekeztek. A 20. percben Sipos Márk végezhetett el szabadrúgást balról, az oldalvonal mellől. A rövid sarokra megküldött labdája kis híján meglepte a kapust, Dóra azonban végül szögletre mentett. A szögletet követően Lóczi durrantott balról, tíz méterről fölé. Az első félóra zárulta előtt Szinkóval szemben szabálytalankodtak a 16-os vonalának a közelében. A játékvezető konzultált az asszisztenssel, majd 11-est ítélt. Sipos Márk higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett, 0–1. Öt percre rá Spiegelberger Tamás indult meg egy előre vágott labdával, egy védőt kicselezett, majd rávezette a kapusra a labdát, és higgadtan helyezett a bal alsó sarokba, 1–1. A 41. percben Szinkót találta meg a labda a hazai ötösön, ő két csel után közelről kapura durrantott, Dóra remek érzékkel zárta a szöget. Azonnal indult a hazai kontra, amelynek a végén Spiegelberger lőtt a hosszú sarok mellé.

Az újrakezdés után két perccel Csikós Dávid vezethette rá a vendég kapusa, Gudmon Zoltánra a labdát. Némileg elhamarkodottan emelt, az ágasi kapus így meg tudta kaparintani a játékszert. 

Két percre rá Berta Zsolt vitte föl a térfél közepén a labdát, mesterien nyesett jobb külsővel a védelmi vonal mögé, a labdára rajtoló Kanizsai Lajos pedig higgadtan lőtt a kilépő kapus alatt a kapu közepébe, 2–1. 

Az 52. percben a hazai Lantos Henrik végezhetett el szabadrúgást, a rövidre tekert labdáját Gudmon védte. A 61. percben Cserni János robogott el az alapvonalig, középre lőtt labdáját Csikós pörgette a jobb sarok mellé. Öt percre rá Tapodi Zoltán passzolt jó cselek után középre Siposnak, aki kemény lövést adott le, Dóra hárítani tudott. Igyekezett nyomni az Ágas, igazi ziccert ugyanakkor nem tudtak kidolgozni, a mérkőzés ezen szakaszában a hazai ellencsapások veszélyesebbnek tűntek, kettőre azonban nem bírta növelni az előnyét a hazai csapat. A 75. percben Sipos középre passzolt labdáját Kozák Sándor próbálta a kapuba sarkazni, Dóra ismét védett. A mérkőzés hajrájában, a 85. perc után Spiegelberger dönthette volna el kétszer is a kupapárharcot. Előbb 15 méterről lőtt, a kapus hárítani tudott, majd jó cselek után jobbról, közelről próbált a rövidbe durrantani, Gudmon ezúttal is a helyén volt. A játékvezető némi meglepetésre – a hazaiak megrökönyödésére – hat perc hosszabbítást jelzett. A hosszabbítás második percében a hazai Koller Andor a kiállítás sorsára jutott. Úgy tűnt, ezt is elbírja most már a Bene, jórészt a vendégtérfélen pattogott a labda, már-már úgy tűnt, hogy a kihagyott ziccerek ellenére is eldőlt a továbbjutás a hazaiak javára, amikor egy ágasi előrevágott labda megtalálta a bal szélen Bálint Ferencet, aki balról, 12 méterről nagy erővel a jobb alsó sarokba, bombázott, 2–2, újrakezdésre már nem volt idő, fölálltak a büntetőrúgáshoz a csapatok. 

A vendégek kezdték, ők egyszer sem hibáztak, ám miután a hazaiaknál a második és a negyedik lövő sem talált a kapuba, a negyedik ágasi 11-es a vendégcsapat továbbjutását jelentette.

Berta Zsolt: – Rosszul esett a kiesés. Jó kis harcos meccs volt. Az Ágas egy kicsivel jobban kezdett, ami nem csoda, hiszen osztálykülönbség van most már a két csapat között. Az elején letámadtak, de aztán kiegyenlítetté vált a küzdelem. A második játékrészben aztán megszereztük a vezetést, kinyílt a terület, abban a szakaszban adódtak nagyon komoly gólszerzési lehetőségeink. Egyiket sem tudtuk gólra váltani, pedig a harmadik találatunk eldöntötte volna a javunkra a továbbjutás sorsát. A körülményekkel ismét nem akarok foglalkozni, azt ugyanakkor mindenképpen szeretném megjegyezni, hogy senki nem nagyon értette, hogy miért volt ilyen sok hosszabbítás, azt pláne nem, hogy az miért nyúlt, mint a rétestészta. De elsősorban magunkat okolhatjuk, mert 2–1-nél eldönthettük volna a meccset. A 11-esek már lutri. Egy megnyert meccset adtunk oda, de gratulálok az Ágasegyházának, sok sikert kívánok nekik a kupában.

Papp Zoltán: – Jó kis mérkőzés kerekedett ebből a meccsből, volt itt minden, mint a búcsúban. Próbáltam egy kicsit pihentetni a csapat néhány alapemberét, mert rájuk fér, hiszen újoncok vagyunk a megye kettőben, és az azért egy más kategória. Akik őket pótolták és ma a kezdőben kaptak lehetőséget, jól teljesítettek. A hangsúly nálunk természetesen most a bajnoki szereplésen van, így a holnapi edzésen a regenerálódás lesz a cél, de nagyon örülök a továbbjutásnak, ami ugyan azt jelenti, hogy ezzel egy újabb szerdai fordulót harcoltunk ki magunknak, de azt a kihívást is megpróbáljuk majd megoldani.

Ladánybenei LC–Ágasegyháza SE 2–2 (1–1)

Ladánybene, 70 néző, vezette: Rabi József (Borbényi Miklós, Borbényi Bálint)

Ladánybene: Dóra Tamás – BERta Zsolt (Faragó Márk 52.), Kanizsai Lajos, Koller Dávid, Tóth Zalán (Lambizi János 80.), Spiegelberger Tamás, Lantos Henrik (Cserni János 57.), Fodor Zoltán, Csikós Dávid (Szlávik Csaba 69.), Győrfi Miklós.

Ágasegyháza: Gudmon Zoltán – Magyar Dávid (Bálint Ferenc 58.), Lévai Zsolt, Lévai Mátyás, Sipos Márk, Csordás Gábor (Sárosi Imre 69), Gudmon II. Zoltán (Tapodi Zoltán 46.), Fekete László, Szinkó Ferenc (Kozák Sándor 69.), Lóczi Ferenc, Hojsza Attila (Ungor László 58.).

Gól: Spiegelberger 35., Kanizsai 49., ill. Sipos 30., Bálint 96.

Kiállítva: Koller a 92. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában