Kézilabda

2022.08.24. 18:34

Magabiztos játékkal verte a KNKSE-t a Pécs

A Kecskeméti NKSE NB I./B-re készülő női csapata szerdán hazai pályán vívott újabb fontos felkészülési találkozót. Dr. Paic Róbert csapata ezúttal a pécsi PEAC-ot látta vendégül a Messzi István Sportcsarnokban, ahol a vendégek bizonyultak eredményesebbnek. 

Nyitray András

Nem sikerült jól a PEAC elleni edzőmeccs

Fotó: KNKSE

Az első félidőben már masszív vezetésre tudott szert tenni a vendég gárda, mely 12–19-es előnyről várhatta a fordulást. A második félidőben sem sikerült közelebb kerülnie a kecskemétieknek ellenfelükhöz, így a pécsiek végül kereken tíz talátattal bizonyult jobbnak, és 21–31-re nyerték meg a felkészülési mérkőzést. 

– Elég nehéz nyugodt fejjel értékelni ezt a találkozót; egyáltalán nem azt kaptam, amit vártam ettől a meccstől, pláne, hogy az utolsó előtti megmérettetésünk volt a kupa illetve a bajnokság előtt. Azt a játékot és küzdelmet szerettem volna viszontlátni, ami – reményeim szerint – a bajnokságban jellemezni fog minket. Sajnos ebből semmit nem láttam. Az első tíz perc megadta a mérkőzés alaphangulatát, gyakorlatilag lefutott minket a Pécs. Küzdöttünk ímmel-ámmal, de az „ide nekem az oroszlánt is” mentalitás ma hiányzott a csapatból. Úgy gondolom, most a fejekben kell rendet tenni, de nagyon gyorsan. Ha ilyen langyos lesz a teljesítményünk, akkor nem sok keresnivalónk lesz a bajnokságban, márpedig a játékerő és a tudás alapján igenis sokra hivatott a gárda. Az eredményjelző most nem a két csapat közötti reális különbséget mutatta, ma valamiért így sikerült – értékelt dr. Paic Róbert, a KNKSE vezetőedzője. 

A Kecskeméti NKSE a héten még egyszer fog pályára lépni, pénteken 17 óra 30 perckor az Algyő vendégei lesznek, szintén felkészülési meccsen. A bajnoki rajt előtt még augusztus 31-én Szigetszentmiklóson játszik kupameccset a gárda 19 óra 30 perckor, majd az első bajnoki mérkőzését pár nappal később, szeptember 4-én, vasárnap 18 órás kezdéssel a Vasas SC-vel vívhatja meg a gárda saját közönsége előtt. A helyszín a Messzi István Sportcsarnok lesz akkor is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában