Labdarúgás / Galériával

2022.08.21. 14:17

Csólyos legyőzte Pálost

Huszonhetedik alkalommal küzdöttek meg a két falurész Csólyos és Pálos focistái a Csólyospálos Nagydíjért. Az állami ünnep napján lejátszott mérkőzés tétje az volt, hogy ki kerül előnybe, hiszen eddig 13-13-as döntetlenre álltak a felek az évenkénti összecsapásokon.

Tapodi Kálmán

Csólyos, álló sor, balról: Elekes Tibor, Antal István, Harkai Tibor, Tóth Dominik, Maróti Tamás, Barka Csaba, Sólya Gábor, Both Dániel. Elöl: Térdelnek: (balról jobbra) Vancea Szilárd, Marton Gyula, Rákóczi Ferenc, Simon Gábor, Szögi Zoltán, Telek János, Telek Máté, Telek Péter.

Fotó: Tapodi Kálmán

A pálosiak élvezhették ugyan a hazai pálya előnyét – a sporttelep ugyanis a pálosi oldalon található –, de a fehér mezes csólyosiak is otthon érezhették magukat. Mindezt a 11. percben egy kapufával jelezték, ám az első gólra 42 percet kellett várni, amikor egy lecsorgó labdát Telek Péter vágott a pálosi kapuba. 

A szünetben a kezdőrúgást is elvégző, 73 éves Kiss Zoltán elevenített fel történeteket a helyi foci múltjából. A második játékrész elején szintén egy korábbi csólyospálosi focista, Király József indította útjára labdát. 

A játékszer alig pár perc múltán megint majdnem a pálosi kapuba jutott, de Buzsik Viktor bravúrral védett. A pálosi kapus ezt még többször megtette, míg a csólyosi cerberus Elekes Tibor kétszer is kapujából messzire kifutva tisztázott a csatárok elől. A 72.percben Tóth Dominik duplázta meg a csólyosi előnyt, hat perc múltán pedig Barka Csaba gólja lényegében eldöntötte a nagydíj sorsát (0-3). A pálosiak a 83. percben Kertész Márk révén megszerezték a becsületgóljukat (1-3). 

A Csólyospálos Nagydíj – egy Erdélyben faragott fakupa – őrzője egy évig Csólyos csapata lehet. A csólyosiak legidősebb játékosa Rákóczi Ferenc, aki az egyetlen labdarúgó, aki mind a 27 eddigi találkozón szerepelt, vehette át a megyei labdarúgószövetség kupáját, amit Szabó Mihály, a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun megyei igazgatóságának társadalmi elnöke adott át. A találkozó legjobbjának járó díjat pedig Buzsik Viktor érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában