Labdarúgás/Galériával

2022.05.08. 20:53

Otthon tartotta a három pontot a Jánoshalma

Rangadót rendeztek a megyei első osztály huszonharmadik fordulójában. A tabellán harmadik Jánoshalma fogadta az egy pozícióval előtte elhelyezkedő Kiskőrös csapatát. Kiváló labdarúgó idő, jó pálya, sok néző, minden adott volt egy jó találkozóhoz. A párharc három gólt és jánoshalmi győzelmet hozott.

Földes Péter

Három gól született a mérkőzésen Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Már az első percekben érezhető volt, hogy mind a két csapat a győzelemre játszik. A hazaiak már az első percben előnyhöz juthattak volna, amikor is Jeszenszky kapott jó labdát Popovictól, ám mellé lőtt. A 12. percben Simon végzett el baloldalról egy szögletet mely átszállt a hosszúra Dunai nagyon okosan nem kapura, hanem a mezőnybe fejelt és Barkóczi került ziccerbe ám Lengyel védte a próbálkozást. Egy perccel később előnyhöz jutott a Jánoshalma. Stojanovic Veljko adott kitűnő passzt Stojanovic Milosnak, ő pedig tíz méterről ellőtte Tóth kapus alatt a játékszert 1-0. 

A középkezdést követően egyből helyzetbe került a Kiskőrös. Dunai beadása Szedmákot találta, meg akinek a lövését blokkolta Fenyvesi Bálint. 

21. percben Popovic kapott remek ütemű átadást Jesictől, majd megforgatott két védőt és lőtt, ám elkerülte a kísérlet a kaput. A 32. percben Dunai beadását Szabó lőtte drobpól kapura, de a lövést védte Lengyel. A 40. perc hozta az első félidő legszebb momentumát. Tóth Ákos adott be jobbról, Nagy Attila pedig fél fordulatból próbálkozott ám kísérlete néhány centit tévedett. 

A második félidőt is egyből helyzettel kezdte a vendég gárda. A 49. percben Simon szögletére Salami robbant be, de hatalmas bravúrt bemutatva hárított Lengyel. Egy minutummal később ismét gólt szerzett a JFC. Popovic forintos labdát tett Sőreg elé, aki remek ütemben indult és ziccerben vitte Tóthra és bepasszolta a labdát a kapuba 2-0. Nem tartott sokáig a két gólos differencia ugyanis egy perccel később Nagy Attila harminc méteres szabadrúgása pattant meg egy hazai védőn és csapta be Lengyel kapust. 

A folytatásban a vendégek birtokolták többet a labdát ám nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani. 

A 68. percben Simon húzott befele, majd lőtt a kísérlet nem sokkal ment fölé. A 92. percben már mindent egy lapra feltéve rohamozott a Kőrös. Szedmák bal oldali beadásába kézzel ért bele Safranj a büntetőterületen belül. A tizenegyest Nagy Attila vállalta ám Lengyel Péter olvasta gondolatát és hatalmas bravúrral kiütötte a bal alsóba tartó büntetőt. 

Jánoshalmi FC – Kiskőrös LC 2-1 (1-0)
Jánoshalma, 150 néző, vezette: Rabi József Zsolt (Csákó Patrik, Golovics Attila)
Jánoshalmi FC: Lengyel – Safranj, Cvetkovic, Jesic, Kujundzic, Stojanovic V., Fenyvesi (Babic 73.), Popovic, Stojanovic M., Jeszenszky, Sőreg Edző: Florin Nenad
Kiskőrös LC: Tóth Z. – Tóth Á. (Vajda 68.), Barkóczi, Mihály (Rácz 88.), Szabó G., Pintyi, Szedmák, Nagy A., Simon, Salami, Dunai (Amin 73.) Edző: Füleki Antal 
Gólok: Stojanovic M. 13., Sőreg 51. illetve Nagy A. 52. percben
Sárga Lap: Cvetkovic 37., Sőreg 62., Stojanovic V. 75. illetve Simon 24., Szedmák 26., Mihály 43., Pintyi 81. percben

Sarok Attila, JFC, Technikai Vezető: Úgy néz ki, hogy a Jánoshalmi FC-nek tizenegy játékossal kell kiállni és akkor tudunk nyerni. Viccet félretéve sok gondunk volt, ugyanis nem tudtunk több játékosunkra sem számítani. Hatalmas taktikai csata volt. Le a kalappal a fiúk teljesítménye előtt. Nagyon jól lezártuk a területeket és a kontráinkban is ott volt a gól veszély. Egy nagyon-nagyon jó Kiskőröst győztünk le, akik nem véletlen vannak a tabella második helyén. Az utolsó percben kapusunk Lengyel Péter mentett meg minket, aki a hosszabbításban büntetőt védett. 

Füleki Antal, Kiskőrös, Edző: Nehéz mit mondani mivel kikaptunk. Mindenféleképpen győzelmi szándékkal érkeztünk Jánoshalmára. Amire felhívtam az öltőzőben a figyelmet az történt. A hazai csapat lezárta előttünk a területeket, jól védekeztek. Az egész mérkőzést uraltuk, helyzeteket hagytunk ki és ilyenkor ez megbünteti magát. A 92. percben büntetőt is hibáztunk ma nem állt mellénk a szerencse. A döntetlent reálisabbnak éreztem volna, de mindenképp gratulálok a hazai csapatnak és az edzőjüknek egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában