Labdarúgás

2022.05.01. 07:00

Csak a Dorog számít

A Merkantil Bank Liga 35. fordulójában a Dorogi FC vendége lesz a Kecskeméti TE-Hufbau vasárnap. A lila-fehérek továbbra is lépéselőnyben vannak riválisaikkal szemben, azonban ahhoz, hogy ez biztosan így is maradjon, fontos lenne idegenben is megszerezni a három pontot.

Nyitray András

Hadaró Valentin szerint nem szabad túlgondolniuk a hajrát, most a Dorog számít Fotó: Bús Csaba

Nagyon jó passzban készülhetnek a kecskemétiek, hiszen már kilenc forduló óta veretlen a társaság a másodosztályban. A legutóbbi mérkőzés különösen emlékezetesre sikerült, hiszen a rivális Szeged-Csanád GA ellen 4–0–ra sikerült nyernie a KTE-nek hazai pályán. Nem túlzás azt állítani, hogy talán az egész szezon legjobb játékát nyújtotta Szabó István csapata, mely Hadaró Valentin góljával szerezte meg a vezetést. 

– Kicsit idegesen kezdtünk, de azért is volt nagyon fontos az első gól, mert utána teljesen átvettük az irányítást, megnyugodtunk – tekintett vissza Hadaró Valentin, a KTE balhátvédje. – Mondhatjuk, hogy ezen a mérkőzésen minden bejött. A végén, főleg a kiállítást követően akár nagyobb is lehetett volna a különbség, de sem telhetetlenek, sem elégedetlenek nem vagyunk. Egy közvetlen riválist tudtunk legyőzni, négy gólt lőni pedig sosem egyszerű feladat. A lehető legjobb pillanatokban találtunk be, az első gól után nagyon gyorsan jött a második is. Onnantól már úgy éreztem, hogy ezt a meccset biztosan megnyerjük. 

Hadaró gólja sokat jelentett a csapatnak, de sokat a védőnek is, ugyanis ez volt az első tétmérkőzésen szerzett találata a KTE színeiben. Az egészen biztos, hogy ez egy gátat is áttört benne a hajrá előtt. 

– Utoljára pont a Szeged ellen találtam be még tavaly nyáron, igaz, az csak egy edzőmeccs volt. 

Jobb később, mint soha. Nagyon örültem ennek a gólnak, sokat jelentett nekem. Áttört egy gátat is, mert már kicsit rá is voltam görcsölve, hogy mikor találok be végre. A lehetőségeim megvoltak, a mezőnymunkámmal meg vagyok elégedve, sikerült az őszi formámat visszanyerni. Egy gól vagy egy gólpassz hiányzott már nagyon, szerencsére ez most már meg is van. 

A bajnoki versenyfutás továbbra is nagyon szoros, a Kecskemét jobb gólkülönbségének köszönhetően áll a második helyen, a harmadik Diósgyőrnek ugyanannyi pontja van. A Szeged vereségével hat pontra leszakadt, de még mindig számolni kell velük. Hadaró szerint ezzel nem, csak a következő feladattal kell foglalkozni. A KTE játékosa 2019-ben egyszer már megélt egy hasonló csodát, akkor a Kaposvárral jutott fel újoncként az élvonalba. 

– Nagyon kicsi nüanszokon múlik itt már minden mérkőzés, hogy győzelemmel, vereséggel, vagy éppen döntetlennel jön abból ki egy csapat. Anno Kaposváron mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkoztunk, és ugyanezt tesszük most Kecskeméten is. Az természetes, hogy a feljutás gondolata benne van a fejekben, hiszen hatalmas siker lenne az egész klubnak, de nem szabad semmit túlgondolni. Ugyanúgy kell dolgozni az edzéseken, ahogy eddig, csak a következő ellenfélre koncentrálva – mondta Hadaró. 

A következő ellenfél a Dorogi FC lesz, mely tavasszal nem remekel, ugyanakkor legutóbb éppen az élcsapatnak számító Siófok otthonából hozott el egy pontot. 

A 16. helyet elfoglaló hazaiaknak minden pontra nagy szükségük van ahhoz, hogy a kiesőzónától távol tartsák magukat.

 Ősszel a Kecskemét 2–0-ra tudott nyerni hazai pályán. 

– Nem úgy alakul a Dorog tavaszi szezonja, ahogy azt eltervezte, de ez nem téveszthet meg minket. Ebben a ligában minden meccs nehéz, más-más okok miatt. A Szeged ellen azért volt az, mert egy közvetlen riválissal találkoztunk, a Dorog pedig olyan szempontból lehet nagyon kemény dió, mert az életéért küzd. Minden pontra szükségük van a biztos bennmaradáshoz, és ezeket szeretnék a lehető leghamarabb begyűjteni. Nagyon nehéz idegenbeli meccsre van kilátás. 

A Dorogi FC–Kecskeméti-Hufbau mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik a Buzánszky Jenő Stadionban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában