Röplabda

2022.04.21. 15:21

Apa és fia közösen ünnepelt

A KRC korábbi játékosa, a kecskeméti nevelésű, magyar válogatott Pesti Marcell hatalmas sikert ért el Hollandiában, a Lycurgus játékosa megnyerte csapatával a kupát. A balkezes bombáiról híres játékosnak a helyszínen szurkolt édesapja, Pesti Ambrus is, ami még emlékezetesebbé tette számára a sikert.

Nyitray András

Pesti Ambrus és Pesti Marcell közösen ünnepelték a kupagyőzelmet Fotó: Pesti Marcell

Pesti Marcell nagyon fiatalon lett a Kecskeméti RC meghatározó tagja, a klubot 2014–2020-ig szolgálta, több trófeát és érmet is begyűjtve. Először 2020 nyarán állt légiósnak a még mindig csak 21 esztendős játékos, aki egy idényt töltött előbb a szlovén OK Hoce színeiben, majd a mögöttünk hagyott idényben a holland Lycurgus csapatát erősítette. 

– Miután véget ért tavaly Szlovéniában a bajnokság, gyakorlatilag azonnal el is kezdtem beszélgetni a Lycurgus vezetőségével – tekintett vissza Pesti Marcell. – Többször is beszéltünk az elvárásokról, az eddigi utamról. Nagyon tetszett a klub filozófiája, teljesen másnak tűnt már akkor is, mint a korábbi csapataimé, noha nem volt sok. Az edzésstratégia, az általuk felépített program az egyik legjobb volt, amiben valaha részt vehettem. 

A Lycurgus a holland mezőny kiemelkedő csapata, bajnoki címekből és kupákból is rekordmennyiséget gyűjtött be történelme során, így az elvárások nagyok voltak. – Kifejezetten szimpatikus volt számomra, hogy abszolút a játékosokat helyezi előtérbe a klub. Nem rakták ránk a terhet, hogy márpedig nekünk mindent meg kell nyernünk, noha elég jó esélyünk volt erre a szezont megelőzően. Bajnoki címek és kupagyőzelmek számában is rekorder a Lycurgus, ez a kupadöntő már az ötödik volt zsinórban, amit nagy örömünkre meg is nyertünk – mondta Pesti Marcell. 

A bajnoki címről peches körülmények között csúszott le az együttes, ez némileg fájó pont még most is Pesti Marcell számára, de a kupagyőzelem gyógyírt jelentett mindenkinek. 

– Elég szerencsétlenül ért véget a bajnoki szereplés, mert az utolsó mérkőzésen dőlt el az, hogy nem lehetünk ott a bajnoki döntőben. Két fordulóval a vége előtt azt a riválist vertük meg nagyon könnyen 3–0-ra, amely most a döntőben van ott helyettünk. Sajnos az utolsó lépést ezután viszont nem tudtuk megtenni már – mondta Pesti Marcell. 
A kupadöntőben az Orion volt az Amysoft Lycurgus ellenfele. Nem akármilyen mérkőzésen, 3–2-re tudta megnyerni Pesti Marcell csapata végül a finálét, melyen a negyedik szettben összesen kilenc meccslabdát hárítottak, hogy végül révbe érjenek. Külön öröm volt a magyar játékosnak, hogy édesapja, a KRC vezérszurkolója, Pesti Ambrus is a helyszínen ütötte a dobot. 

– Egy nappal hamarabb elutaztunk már a döntőre, szerintem ez különösen hasznos volt, hogy együtt lehettünk. A kupadöntő nagyon tetszett, a hangulat is szenzációs volt, nekem személy szerint persze sokat számított, hogy édesapám is a helyszínen drukkolt. Még egy dobot is tudtam neki szerezni a csapat segítségével. Maga a meccs nehezen indult, nem éreztük a ritmust. Az első szettet elvesztettük 25–17-re. A másodikban magunkhoz tértünk, 25–23-ra be is húztuk. A harmadikban ismét csak mentünk az eredmény után, de a negyedikben olyan emberfeletti teljesítményt nyújtottunk, hogy olyat még egész karrierem alatt nem éltem át. Kilenc meccslabdája volt az Orionnak, de ezeket rendre hárítottuk, és nagyon nehezen 35–33-ra nyertük meg a szettet. Akkor már biztos voltam abban, hogy az ötödiket is behúzzuk, 15–12-re ez sikerült is – elevenítette fel a döntőt Pesti Marcell. 

Édesapja eddig minden kupadöntőjét látta, erről a sikerről sem maradt le, bízik abban, hogy ez már tradíció lesz.  

– Apa minden döntőmön ott volt, akkor is, ha nyertünk, akkor is, ha veszítettünk. Bízom benne, hogy ez már családi szokás marad, hogy a nagy meccseimen ott lesz. Szuper érzés, hogy ő is részese volt a sikernek – tette hozzá Pesti Marcell. 

A fiatal játékosnak megvannak a tervei is, de a jövőjéről egyelőre nincsenek konkrétumok, egyelőre a válogatottra koncentrál. Az biztos, hogy külföldön tervezi a folytatást. 

– Ez volt az utolsó meccsünk a szezonban. A hónap végén utazok haza a válogatott-összetartásra és -programra, ami május 10-én indul majd. Vannak külföldi ajánlataim, mire a válogatottnál leszek, jobban kirajzolódnak majd konkrétabban ezek. Most is zajlanak már beszélgetések velem, illetve a menedzseremen keresztül. Van olyan lehetőség, ami nagyon tetszik már most is, de korai lenne erről még beszélni – mondta jövőjéről a kupagyőztes játékos. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában