Labdarúgás

2022.03.26. 09:10

Lefékezné a JFC az Akasztót

A hétvégén a tavaszi negyedik fordulót vívják meg a csapatok a megyei bajnokság mindhárom osztályában. Mivel a szombati nap munkanap, ezért a találkozók túlnyomó többségét vasárnap játsszák le.

Munkatársainktól

A kunszentmiklósi kapus, Janovics Sándor bravúrja a tiszaalpári mérkőzésen Fotó: Szentirmay Tamás

 A megyei első osztályban, a 17. fordulóban egy mérkőzést vívnak meg szombat délután, a Tiszakécske II. és a Lajosmizse összecsapását, előbbi otthonában. Bár a két csapat három forduló után csak ötvenszázalékos mutatóval rendelkezik, mind a ketten jó formában kezdték a tavaszt, mind a ketten biztatóan játszottak. Ráadásul a tabellán is csak három pont választja el a feleket egymástól, így minden bizonnyal izgalmas lesz az eredményét tekintve kiszámíthatatlan összecsapás. 


A házigazdákhoz a tavaszi szezon megkezdése előtt mindössze egy játékos érkezett, mégpedig Oberna Gábor, Kunszentmártonról. Rajta kívül az a Horváth Adrián került át a megye egyes keretbe, aki befejezte a profi pályafutását. – Nagyon komoly hétvége előtt állunk, teljes a bizonytalanság a csapat háza táján, ugyanis több sérültünk is lett az elmúlt hétvégi mérkőzés után – mutatta be kerete helyzetét Bagi Gábor, a Tiszakécske edzője. – Szinte csak a kezdés előtt fogom pontosan tudni, hogy ki lesz az a tizenegy játékos, akik majd pályára léphetnek. Az akasztói meccsen Káli Tibor, Oberna Gábor, Horváth Adrián is megsérült, és nagy valószínűség szerint – hacsak valami csoda nem történik –, nem állnak majd a csapat rendelkezésére. István Lacit pedig kiállították. Így viszont itt lesz a lehetőség a bizonyításra azok előtt, akik eddig kevesebbszer szerepeltek. 

Mivel az NB II.-ben nem lesz forduló, a játékosok szabadnapot kaptak, így nem lehet tudni, hogy lesznek-e olyanok, akik visszajátszanak. Az biztos, hogy Baráth Bence és a Lovas-testvérek játszani fognak, de hogy rajtuk kívül lesz-e olyan labdarúgó, akit számításba vehetek, nem tudom. Ettől függetlenül győzelemre fogunk törekedni. Mindenképpen nyerni szeretnénk, ugyanis a lajosmizseiek vendéggyőzelem esetén pontszámban utolérhetnek bennünket. Ha viszont mi gyűjtjük be a három pontot, akkor nyugodtabbak lehetnénk a jövő heti, félegyházi rangadó előtt. 

A Lajosmizse csapatánál sem volt nagy mozgás a tél folyamán. Gyakorlatilag csak azok számíthatnak újnak, akik már az ősz folyamán érkeztek. Arra a kérdésre, hogy mit vár a Tiszakécske elleni mérkőzéstől, Árva Zsolt edző a következőket mondta. – Erős ellenfélre számítunk. A kécskeieknél az minden héten talány, hogy az NB II.-es keretből hányan játszanak vissza. Éppen ezért nehéz ellenük felkészülni, ez a bizonytalansági faktor ugyanis minden egyes megyei első osztályú csapatnak megnehezíti a feladatát. A másodosztályban ugyanis a futballisták többet gyakorolnak, nagyobb a rutinjuk, gyorsabbak, mint a megye egyhez szokott játékosok, velük nem tudjuk felvenni a versenyt. Éppen ezért mindig nagy kihívás, hogy mit is kezdjünk a Tiszakécskével. Az biztos, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, a taktikánkat is attól függően kell meghatározni, hogy hány NB II.-es játékos lesz majd a tiszakécskei csapatban. Sajnos vannak sérültjeink, akikre nem tudok számítani. Előzetesen nem mennék bele eredmény megtippelésébe, de eltökélt célunk megnehezíteni a Tiszakécske dolgát, tehát egy tisztességes eredmény elérése a tervünk. 


A többi öt mérkőzést vasárnap vívják meg. Az éllovas Kiskunfélegyháza Soltvadkertre látogat. Minden bizonnyal a három pont begyűjtése Némedi Norbert csapatának a célja, különösen azok után, hogy végre előnyre tett szert a tabella élén, a Soltvadkert azonban új edzővel a kispadján éppen az elmúlt héten okozott meglepetést Lajosmizsén, alighanem e héten is szeretnének hazai pályán meglepetést okozni. A Kiskőrös csak azért csúszott vissza a második helyre, mert az előző fordulóban szabadnapos volt, és ha tartani akarják a lépést a Kiskunfélegyházával, akkor el kell hozniuk a pontokat Bácsalmásról. Ez sem egyszerű feladat. A Bácsalmás éppen a múlt héten bizonyította sokadszor, hogy milyen masszív csapat, hiszen a déli rangadón Jánoshalmáról hozta el az egyik pontot. A Jánoshalma nem a legjobban kezdte a tavaszt, hiszen egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség áll a neve mellett. 

A vendégük, az Akasztó viszont még százszázalékos az idény második felében, Szrenkó István tanítványai tehát ráléptek arra az útra, amelyet már az ősszel is áhítottak Akasztón. 

A Jánoshalma azon lesz, hogy megfékezze az akasztói száguldást. Nem lesz könnyű. Két, a középmezőny alján tanyázó, ám jó formát mutató, hiszen a tavaszi idényben még veretlen csapat, a Kecskeméti LC és a Harta találkozik, előbbi otthonában. Háromesélyes a találkozó, aki kilátogat a Műkertvárosi sportcentrumba, abban biztos lehet, hogy mindkét társaság el fog követni mindent a pontszerzés érdekében. Akárcsak hatvan kilométerrel arrébb, Kiskunhalason a Halas és a Kecel. A Halas tíz ponttal sereghajtó, a Kecel pedig 12 ponttal a 1. helyen áll, igazi hatpontos szomszédvári derbire van tehát kilátás. 


Hatpontos mérkőzés a Déli csoport rangadója is, a Dusnok–Borota találkozó, ahol a 2. helyezett a 4.-et fogadja. Legalább ekkora rangadó északon a listavezető Kiskunfélegyháza II., és a második Kerekegyháza összecsapása.


A hétvégi fociprogram

Szombat, 15.00 
Megye I.: Tiszakécskei LC II.–Lajosmizsei VLC 
Megye II., Északi csoport: Városföldi SE–Solti FC 


Vasárnap, 16.00 
Megye I.: Bácsalmás–Kiskőrös, Kecskeméti LC–Harta, Kiskunhalas–Kecel, Soltvadkerti TE Variens–Kiskunfélegyháza, Jánoshalma–Akasztó. 
Megye II., Déli csoport: Bajai LC–Érsekcsanád, Tompa–Kelebia, Dusnok–Borota, Hajós–Kunbaja, Mélykút–Nemesnádudvar, Sükösd–Bácsborsód. 
Megye II., Északi csoport: Kiskunfélegyháza II.–Kerekegyháza, Kiskunmajsa–Nyárlőrinc, Lakiteleki–Kunszállás, Csólyospálos–Izsák. 
Megye III., Dél: Híd SC–Kisszállás, Katymár–Vaskút, Dunagyöngye–Bácsbokod, Kunfehértó–Gara, Madaras –Bácsalmás II., Tataháza–Felsőszentiván, Kenderes–Hercegszántó. 
Megye III., Észak: Jakabszállás–Bugac, Kerekegyháza II.–Fülöpszállás, Vasutas SK–Tiszaalpár, Ágasegyháza–Ballószög, Ladánybene–Helvécia, Tiszaug–Fülöpjakab, Miklósi GYFE–SC Hírös-Ép II. 
Megye III., Közép: Akasztó II.–Császártöltés, Kecel Senior–Csengőd, Kiskőrös II.–Jászszentlászló, Bócsa–Tázlár, Tabdi–Kaskantyú, Balotaszállás–Vadkert II. 
Megye III., Nyugat: Fajsz–Dunaszentbenedek, Homokmégy–Harta II., Szakmár–Uszód, Tass–Bátya, Szentmárton–Dunapataj.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában