Röplabda

2022.02.07. 18:24

Nagyon jól bírta mentálisan is a derbit a KRC

A Kecskeméti RC férfi csapata igen komoly derbit vívott vasárnap este a fővárosban, ugyanis az Extraliga 10. fordulójában a MAFC-BME vendége volt Nagy József együttese. Mivel mindkét csapat a legjobb négy közé kerülésért harcol, hatalmas volt a tét az alapszakasz hajrájában, ezt azonban a kecskeméti játékosok nagyon jól kezelték.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

Az első szettet a Kecskemét kezdte jobban, ugyanis 3-3 után Tomanóczy pontjainak hála el tudtak lépni a vendégek (3-6). Időkérés után a MAFC fel tudott zárkózni, folyamatosan egál körül mozgott az eredmény (8-8). Bár a KRC néhány ponttal megint meg tudott lépni (8-11), Krupánszki és Gomez vezetésével nagyobb fokozatra kapcsolt a hazai csapat (17-15). Nem esett össze ekkor sem a Kecskemét, Argilagos és Fundora a tőlük megszokott hatalmas energiával kezdték el gyártani a pontokat, így 25-21-re nyerte az első szettet a Kecskemét.

A második játékrész sokáig az elsőhöz hasonló mederben csordogált, de egészen a szett közepéig egy-két pontos különbség jellemezte a csatát. 15-16-nál veszítette el a fonalat a MAFC, előlépett Baserio Bello is nagyon fontos sáncaival, a kegyelemdöféseket aztán Fundora vitte be (16-25).

A harmadik játékrészben érezhetően még nagyobb önbizalommal lépett pályára a KRC, mely 9-10-es vezetése után már nem engedte ki kezéből a találkozót. A különbség folyamatosan nőtt, végül 25-18-ra tudta megnyerni a szettet a KRC, mely így 3-0-ra húzta be a nagyon fontos rangadót. A Kecskeméti RC sikerével megelőzte a MAFC-ot, és már negyedik a tabellán. A következő körben kötelező a győzelem a DEAC ellen.

– Nagyon kellett nekünk ez a mai győzelem, ha el akarjuk érni a céljainkat a bajnokságban. A srácok végig tudtak koncentrálni az egész mérkőzésen, és szépen betartották amit megbeszéltünk. Gratulálok ezért a profi munkáért – értékelt a találkozó lefújását követően a Kecskeméti RC vezetőedzője, Nagy József.

MAFC-BME–Kecskeméti RC 0–3 (–21, –16, –18)

Budapest, Folyondár utca, 80 néző. V: Adler, Mezőffy.

MAFC: Gálvez 5 , Godoi 8, Lescay 6, Csoma 15, Krupánszki 7, Eke 1. Csere: Pápai (liberó), Szabó Bence, Szabó Barna 1, Jovan, Benkő. Vezetőedző: Nagy Péter.

Kecskeméti RC: Tomanóczy 8, Sidiropoulos 2, Fundora 15, Baserio 7, Argilagos 14, Gebhardt N. 2. Csere: Török (liberó). Vezetőedző: Nagy József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában