Kézilabda

2022.02.12. 07:00

A maximumot kell nyújtania a KTE-Piroska Szörpnek idegenben

A KTE-Piroska Szörp férfi csapata újabb nehéz idegenbeli mérkőzésre készül a csurgói szezonnyitó után, ezúttal a Ferencvárosi TC vendége lesz Bencze József együttese szombaton, 18 órás kezdéssel.

Nyitray András

Simon Bencére (pirosban) nagyon figyeltek ősszel is a ferencvárosi védők a Messzi István Sportcsarnokban Fotó: Bús Csaba

Egy héttel az izgalmas csurgói szezonnyitó után ismét idegenben lép pályára a KTE-Piroska Szörp. A „hírös harcosok” ezúttal a ferencvárosi katlanban, az Elek Gyula Arénában csapnak össze a Fradival. A két gárda az első fordulóban találkozott egymással, akkor hét góllal a fővárosi alakulat nyerte a találkozót (24–31), és a papírforma ezúttal is ferencvárosi győzelmet sejtet.

A Fradi nagyszerű formában várja a 14. fordulót, hiszen az esztendő első bajnoki mérkőzésén – 40 gólt szerezve – magabiztosan győzte le a Fejér -B.Á.L Veszprémet. Ez még akkor is fényes diadal, ha a 40 lőtt gól mellett 31-et kapott a zöld-fehér gárda. A Ferencváros a tabella 4. helyéről várja az összecsapást, Horváth Attila együttese nyolc győzelem mellett öt vereséget számlál, és 16 pontot gyűjtött eddig a bajnokságban. A KTE-Piroska Szörp bajnoki rajtja nem úgy sikerült, ahogy eltervezte, Bencze József tanítványai húsz percig csaknem sikertelenül próbáltak akciógólt szerezni a Sótonyi László Sportcsarnokban. Igaz, a találkozó nagyobb részében magas fordulatszámon játszott a Kecskemét, ám az első játékrészben összeszedett hátrányát nem tudta ledolgozni, így vesztesen kellett elhagyni a csurgói klub otthonát a nyitányon (25–22).

A KTE az Eger csapatát megelőzve a 13. pozícióból várja a Fradi elleni csatát. Sok múlik azon, hogy a januári felkészülés során a Covidtól és sérülésektől tizedelt kecskeméti csapat tudja-e azt a formáját mutatni, mint Csurgón a második félidőben. Amennyiben ez sikerül, akkor szoros meccsre számíthat az Elek Gyula Aréna közönsége. Bencze József, a kecskemétiek trénere a találkozó kapcsán elmondta, részükről csak a maximum lehet elegendő ahhoz, hogy tovább gyarapítsák pontjaik számát a bajnokságban.

– A Fradi gólzáporos meccsel kezdte a tavaszt. Remélem, hogy a védelmünk stabilabb lesz, mint Csurgón, és meg tudja akasztani a Ferencváros gyors játékát. Természetesen ezúttal is szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni, hiszen nagy szükségünk van rá, de erre csak akkor van sanszunk, ha majdnem tökéletes teljesítményt nyújtunk támadásban és védekezésben is – mondta Bencze József, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában