Labdarúgás

2022.02.05. 13:09

A Békéscsaba ellen nyerni kell

Már két mérkőzést lejátszottak a Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó-bajnokság tavaszi fordulójából – az egyiket még az elmúlt év végén, a másikat pedig az elmúlt héten –, de a Tiszakécskei LC csapatának ezeken a találkozókon nem sikerült pontot, pontokat szerezni, pedig a bennmaradáshoz nagyon fontos lenne. Azonban a csapat most sincs könnyebb helyzetben, ahogy mondani szokás, a szegény embert még az ág is húzza.

Szentirmay Tamás

Pál András (jobbról a harmadik) biztatja a társakat Fotó: Szentirmay Tamás

Az elmúlt hétvégi, Nyíregyháza elleni találkozó után nem voltak jó passzban a tiszakécskei játékosok, de Visinka Ede és a stáb tagjai sem. Ez érthető is, hiszen 2–0 arányú vereséget szenvedtek, ráadásul Zádorit jogtalanul állították ki, így egy csatárát elveszítette a Tiszakécske, márpedig támadóból amúgy is kevés van a csapatnál. Nem játszott rosszul a gárda, de a szerencse sem volt mellettük. 

Az elszenvedett vereség után azonban nincs sok értelme sokáig siránkozni, mert jön a következő feladat, mégpedig a vasárnap 14 órakor kezdődő Békéscsaba elleni hazai találkozó. A viharsarkiak a 21. fordulóban 4–1-re győzték le a jó erőket képviselő Dorogot. Ez pedig azt bizonyítja, hogy kemény mérkőzésre lesz kilátás február 6-án a városi sportcentrumban. A békéscsabaiak ezzel a győzelmükkel elkerültek a kieső zónából, és jelenleg a 12. helyet foglalják el a tabellán. 

Szerencsére közvetlen a Tiszakécske előtt lévő csapatok közül a Szolnok, a Budafok és a Soroksár is vereséget szenvedett, a III. Kerület pedig döntetlent játszott, így nem nőtt az előnyük a Tisza-­parti kisváros gárdájával szemben. Ahhoz azonban, hogy a Tiszakécske megkezdje a felzárkózást, vasárnap nem elég egy pontot szerezni, meg kell nyernie a Békéscsaba elleni találkozót. A játékosok nagyon jól tudják ezt, és keményen végzik a meghatározott feladatokat. Tudják azt, hogy létfontosságú lesz ez a találkozó. Nagyon kell koncentrálni, nem szabad hibát, hibákat véteni, mert egy újabb vereség után már nem biztos, hogy sikerül nekik az, amit mindenki elvár tőlük, mégpedig bennmaradniuk a másodosztályban. 

– Nehezen tudjuk megemészteni a Nyíregyháza elleni mérkőzést, de előrenézünk, függetlenül attól, hogy jelenleg ki milyen pozícióban van – mondta Visinka Ede vezetőedző a vasárnapi találkozóval kapcsolatban. – A Békéscsaba mindig is erős csapat volt, és az most is. Nem gondolom azt, hogy véletlen volt a Dorog elleni 4–1-es győzelmük. Nagyon jó a keretük, így a magunk szempontjából nehéz mérkőzésre számítunk. Biztos vagyok abban, hogy mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy itthon tartsuk a három pontot. Nekünk minden győzelem létfontosságú, főleg úgy, hogyha nyerünk, akkor tudnánk közelíteni az előttünk lévőkhöz. 

Arra a kérdésre, hogy hogyan érintette a csapatot Zádori kiállítása, a vezetőedző elmondta: igazságtalannak érezte mindenki, illetve aki csak ott volt, az látta, hogy jogtalan. A csapat fellebbezett az MLSZ-nél, a szövetség jóváhagyta azt, így gyakorlatilag Zádori játszhatott volna a Békéscsaba elleni találkozón, de sajnos egy hétközi edzésen megsérült. 

A keretből Gyurján Bencére, Oláh Mátéra biztosan nem számíthat a vezetőedző. Eddig még nem látott napvilágot, de sajnos Csáki Róbert is megsérült a Nyíregyháza elleni találkozón, fejbe lőtték a labdával, agyrázkódást szenvedett. Két napig a nyíregyházi kórházban kellett volna lábadoznia, de saját felelősségére kijött. A héten még nem edzett, és orvosi javaslatra biztosan nem fog a Békéscsaba ellen pályára lépni. Zádori játéka pedig még kérdéses, és már nem az eltiltás, hanem a sérülése miatt. Hogy ne legyen még nehezebb a helyzete a Tiszakécskének, Farkas Norbert is összefejelt egy játékostársával az egyik edzésen, de ő remélhetőleg vasárnap már a csapat rendeltetésére tud állni. Ezzel kapcsolatban Visinka Ede, utalva egy tévésorozatra, megjegyezte, hogy kórház a város szélén, de ennek ellenére sem adják fel, és küzdeni fognak a Békéscsaba ellen a három pontért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában