Labdarúgás/Galériával

2022.01.08. 15:52

Egymás közti játékkal kezdett a megyei válogatott

Szombaton először találkozott a január 22-i hétvégén, Gyulán esedékes amatőr válogatottak regionális tornájára készülő Bács-Kiskun megyei válogatott keret. Egymás közti játékkal kezdték meg a játékosok a felkészülést.

Vincze Miklós

A kecskeméti Széktói-stadion adott otthont a felkészülésnek

Forrás: Szentirmay Tamás

Annak a Bács-Kiskun megyei labdarúgás iránt érdeklődőnek, aki szombat dél tájban megfordult a kecskeméti Széktói-stadionban, alighanem Payer Andrásnak az 1975-ös szilveszteri slágerét idézte fel mindaz, amit látott. „Annyi arc, ismerős, a házibuliban” – adta elő a slágert az akkori magyar könnyűzene krémje.

Szombaton, Kecskeméten pedig a megyei labdarúgás krémje gyűlt össze, mind a játékosok, mind a szakmai stáb, mind a játékvezetők tekintetében. 

Kivéve persze azokat a játékosokat, akikre a Megyei Amatőr Válogatottak Nagypályás Torna (MAVONT) szabályzatának előírásai miatt nem számíthat Vanó Sándor, szövetségi edző, ilyenek például azok a játékosok, akik megfordultak az NB I.-ben. Bizonyára belőlük is kijönne egy, akár a végső, országos torna megnyerésére is esélyes válogatott.

Házibuli pedig ugyan nem volt ebben a szomorkás, eleinte csak párás, később pedig már egyre határozottabban havas szombat kora délutánon, hiszen a résztvevők focizni, felkészülni gyűltek össze, de a házibuli lehetősége is benne van ebben a gyülekezésben, hiszen meg lehet nyerni a megyei válogatottak regionális tornáját. Ha az összejön, meg lehet nyerni országos döntőt, és aki azt megnyeri, az bizony Spanyolországban tarthatja meg az igazi megyei válogatott záróbulit.

Itt volt tehát a játékosok között a megyei labdarúgás krémje, voltak azonban jócskán hiányzók is, elsősorban a koronavírus-járvány miatt, hiszen például a sükösdi Lógó Zsolt és a bajai Bölcskei Gábor azért nem tudott Kecskemétre utazni, mert éppen karanténban van, de voltak egyéb hiányzók is, ki munkahelyi elfoglaltság, ki pedig egyetemi vizsga miatt. Vanó Sándor, a csapat edzője megnyugtatta mindazokat, akik szombaton nem tudtak jelen lenni, hogy ezen az egy hiányzáson nem fog múlni a szereplésük.

Jelen volt a három edző meccsen a teljes szakmai stáb, vagyis Vanó Sándor szövetségi edző, Csehi Tamás a másodedző, Losonczy László, az utazó delegátus vezetője, Kerpics Ferenc, aki a technikai vezető feladatokat látja el, és Tóth Péter, kapusedző. És jelen volt természetesen Karakas Ferenc, aki ezúttal is a vendéglátó szerepét játszotta, és aki ezúttal is mindenre gondolt, a forró teától a mérkőzéseket követő uzsonnáig, így aztán aki nagyon messzire kénytelen utazni az első egymás közti játék után, annak sem kell a hazaérkezése után elkeseredésében lefejelnie a hűtőszekrényt, amikor hazaér.

Forrás: Szentirmay Tamás

És komoly játékvezetői gárda is megjelent. Nem számított, hogy itt most csak három harminc perces egymás közötti játékról volt szó, a megyei Játékvezetői bizottság megadta a módját, és kiváló játékvezetői négyest küldött már az első edzésre. Így illusztris sorokat fog küldeni a hátralévő két előkészületi mérkőzésre is, akárcsak a január 22-23-i gyulai tornára, ahol minden megyét természetesen játékvezetői küldöttség is kísér. 

Kiváló játékvezető hármas fújt lengetett tehát az edzésen – Tóth Csaba volt a játékvezető, Béleczki László és Tasnádi Dávid Miklós az asszisztensek, de volt egy negyedik játékvezető is, Molnár Alex, aki pedig a kamerát kezelte, ugyanis felvették a mérkőzéseket, hogy a felvételt Vanó Sándor rendelkezésére bocsássák.

Vanó Sándor az idén szokatlanul nagy számú, harmincnyolc játékost jelölt ki a bő keretbe. A keret szűkítése e hét szombaton, a keret harmadik találkozása után történik meg. – Most még valóban túl sokan vagyunk, de az idén mindenképpen elővigyázatosnak kellett lenni, hiszen betegség, karantén miatt most is jó néhányan nem tudtak eljönni, és bizony azzal kell számolnunk, hogy az utolsó pillanatig képlékeny lesz a helyzet – mondta Vanó Sándor. 

 

Arra a kérdésre pedig, hogy mi alapján szűrik ki a játékosokat, akiket egyénileg egyébként kiválóan ismertek, elmondta, hogy kimondottan a jelenlegi formára voltak kíváncsiak. – Hogy ki milyen állapotban van most, itt, január közepén, az alapján fogjuk szűkíteni a keretet. Aki itt van, az mindenki megérdemli, hogy a megyét képviselje a tornán, de itt most az számít, hogy ki milyen formában van, ki hogy tud most teljesíteni.

Az egymás közti játék előtt Losonczy László, a BKMLSZ igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, és nem mulasztotta el kifejteni, hogy Gyulán, majd Balatonfüreden keresztül bizony Spanyolországba is vezethet a keret útja, az országos döntő győztese ugyanis nemzetközi tornán vehet majd részt.

Az edzésen három csapatra osztották a társaságot, tehát három, harminc perces mérkőzést vívtak. 

Az első félórás meccs után, amely döntetlenre végződött, mindjárt büntetőket is rúgtak, azt sem árt gyakorolni, hiszen volt már, hogy tornagyőzelem múlott rajta.

Dostyicza Dániel, a Kalocsa kiválósága már rutinos tagja a keretnek. – Már negyedik alkalommal hívtak be a megyei válogatott keretébe. Szívesen jöttem mindig, most is szívesen jövök, hiszen nagy élmény egy-egy ilyen torna, és nagy élmény egy válogatott tagjának lenni, még ha csak egy megyei válogatott is az. Megyei futballistaként a szürke hétköznapokhoz képest igazi ünnepi időszak ez, és a tornák mindegyike nagy élmény volt. És arra is hasznos, hogy az ember más csapatok tagjai közt is barátokra találjon, jó kapcsolatokat építsen.

Folytatás szerdán este hat órakor, amikor a megyei első osztályban szerelő Kecskeméti LC csapatával vívandó előkészületi mérkőzéssel folytatják a munkát. 

A Bács-Kiskun megyei válogatott bő, jelenleg harminchét fős kerete:

 

Kapusok: Eifert János (Soltvadkerti TE), Lengyel Péter (Faddikorr-Kiskunhalasi FC), Oroszi Tibor (Félegyházi TSI)

Védők: Katona Gergő (Soltvadkerti TE), Knap Tamás (Kalocsai FC), Lipták Ákos (Bácsalmási PVSE)( Makó Barnabás Levente (Harta SE), Márki Bence (Akasztó FC), Nagy Dániel (Jánoshalmi FC), Rapi Kristóf (Lajosmizsei VLC), S. Juhász Tamás (Kecskeméti LC), Tóth Levente, Rideg László (Kalocsai FC), Valkai Tamás (Félegyházi TSI), Varga Milán (Harta SE)

Középpályások: Bölcskei Gábor Tibor (Bajai LC), Dobosi Zsolt (Akasztó FC), Dostyicza Dániel (Kalocsai FC), Dunai Rudolf István (Kiskőrösi LC), István László (Tiszakécskei LC), Lógó Zsolt (Sükösd SC), Nemesvári Dániel (Félegyházi TSI), Pintyi Roland (Kiskőrösi LC), Szabó Szilárd (Jánoshalmi FC), Zsoldos László (Kecskeméti LC)

Támadók: Bashiri-Shahroodi Arian (Soltvadkerti TE), Bozsik Máté (Kecskeméti LC), Farkas Zalán (Kalocsai FC), Fekete Tamás Mihály (Harta SE), Gavula-Recte-Mikula Levente , (Kerekegyházi SE), Halasi Károly (Lajosmizsei VLC), Káli Tibor (Tiszakécskei LC), Kiss László (Lajosmizsei VLC), Matos Martin (Kalocsai FC), Simon Dominik (Kiskőrösi LC), Tarnoczki Tibor (Lajosmizsei VLC), Torma Barnabás (Kecel FC).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában