Kézilabda

2021.12.16. 21:59

Újabb győzelemmel zárta az évet a KTE-Piroska Szörp

Csütörtök este Dabason lépett pályára Liga Kupa mérkőzésen a KTE-Piroska Szörp első osztályú férfi kézilabda csapata. A keddi, másodosztályú Békés ellen aratott megfelelően magabiztos hazai győzelmet követően a bravúr reményében utaztak a szintén NB I.-es Dabashoz a hírös városiak, és bár a Dabas négy helyezéssel jobban áll a bajnoki tabellán mint a KTE, Bencze József tanítványainak sikerült elhozniuk a pontokat, azaz ebben a szezonban harmadik alkalommal is legyőzni a Dabast.

Vincze Miklós

A 72-es számú játékos Vetési Bence. Hat gólt szerzett Dabason. Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Sérülések, betegségek nehezítették Bencze József dolgát a csütörtök esti találkozó előtt, ám a hírös harcosok becsülettel küzdöttek az első pillanattól az utolsóig. A találkozón egyáltalán nem érződött, hogy közeledik az esztendő vége, kimondottan nagy lendülettel kezdték a csapatok a mérkőzést. Az elején felváltva estek a találatok, azonban rendre a Dabas került lépéselőnybe, egészen a 8.k percig, akkor már kettővel vezetett a hazai alakulat (6–4). Pallag Péter ihletett formában védte a dabasi kaput, hat percig nem talált be a KTE, igaz, a Dabas lendülete is alábbhagyott. A félidő derekára hárommal lépett el a hazai alakulat, 9–6-nál Bencze József, a kecskemétiek vezetőedzője magához is hívta tanítványait. Ezt követően Marczika elkapta a fonalat a kapuban, de elöl is beindult a termelés, Vetési, Sipeki és Menyhárt góljaival a 23. percben egyenlített a Kecskemét (9–9). A játék kissé lelassult, a Dabas támadásai akadoztak, Vetési pedig a vezető gólt is megszerezte csapata számára (10–11). Egy perccel a félidő vége előtt, amikor már hárommal vezetett a KTE (10–13), Tomori Győző kért időt, hogy megtörje a vendégek lendületét. Eggyel szépített a Dabas, Sipekit viszont ölben hozták le társai, az utolsó percben a talpa sérült meg, és az ápolással le is pörgött az óra, így 11–13-as vendégvezetés mellett vonultak szünetre a csapatok.

Hármas védő és komolyabb rotációs lehetőség nélkül is tartotta előnyét a KTE, ám fáradni látszottak a hírös városiak, és a 49. percben kiegyenlített a Dabas (24–24). Menyhárt és Csordás újra levegőhöz juttatta a Kecskemétet, 25–28-ra alakították az állást, és Tomori mester hiába kért időt, szélekről lőtt góljaival őrizte előnyét a vendéggárda. Öt perccel a találkozó vége előtt Füstös begyűjtötte harmadik kiállítását, így piros lappal kizárták a játékvezetők, ezzel védekezésben került pokolian nehéz helyzetbe a Kecskemét. Csupán egyetlen gólos előnnyel fordult az utolsó percre a KTE-Piroska Szörp, 33–34-gyel, de mivel mind a két oldalon már csak egy-egy találat született, az előnyt meg tudta tartani Bencze József csapata, és a szezonban harmadszorra is legyőzte a Dabast, ezúttal 34–35 arányban, így százszázalékos teljesítménnyel áll a tabella élén a D csoportban.

A következő Liga Kupa mérkőzését január 22-én vívja a KTE-Piroska Szörp, akkor a Pick Szeged vendégei lesznek a hírös városiak, a bajnokság pedig február 5-én folytatódok, akkor a Csurgóhoz utazik a KTE.

Dabas KC VSE–KTE-Piroska Szörp 34–35 (11–13)

Dabas, OBO Aréna, vezette: Horváth P. Marton B.

DABAS: Gáspár 2, Lukács 4, Horváth L. A. 6, Laurinyecz 1, Török 2, Koller 3, Katona 2, Ács 4, Kende 10.

KTE: Horváth A. 3, Sipeki 1, Csordás 4, Füstös 4, Országh 4, Simon B. 1, Szeverényi 4, Forgács 1, Vetési 6, Menyhárt 7.

Hétméteresek: 7/5 ill. 4/3

Kiállítások: 10 p ill. 12 p

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában