Kézilabda

2021.12.15. 21:06

Lendületbe jött az év végére a Liga Kupában hibátlan Kecskemét

Ebben az esztendőben utoljára lépett pályára hazai közönsége előtt a KTE-Piroska Szörp, Bencze József csapata kedd este az NB I/B-s Békést fogadta a Liga Kupában. A védekezés kevéssé dominált a találkozón, igazi tűzijátékot láthattak a Messzi István Sportcsarnokba kilátogató szurkolók. A meccset esélyeshez méltóan a KTE nyerte, noha a Békés 34-szer zörgette meg a kecskeméti hálót.

Nyitray András

Bencze József (feketében) csapata zsinórban második meccsét nyerte meg. Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Kissé döcögősen kezdte a mérkőzést a Kecskemét, főképp a támadások akadoztak, így a Békés ragadta magához a vezetést, és az 5. percig meg is őrizte (2–3). Hazai oldalon csupán Marczika kapus villogott, rá ezúttal is számíthatott a hírös városi gárda. A 8. perc környékén magasabb fokozatba kapcsolt a KTE, elsősorban Szrnka és Horváth Andor góljaival elléptek ellenfelüktől. A félidő derekán már öt góllal vezetett a Kecskemét (11–6), és a hazaiakat Padla József időkérése sem zökkentette ki. Simon, Forgács, Füstös bombázta a kecskemétiek számára is ismerős Kiss Olivér kapuját, nem rajta múlt, hogy a 24. percben a Békés nyolcgólos hátrányba került (17–9). Bencze József kissé felforgatta csapatát, ekkor már Forgács mellett Szeverényit is pályára küldte, Simon lövőt játszott, de a szokatlan felállás ellenére a gépezet működött, a Kecskemét a félidő végére hat gólt megőrzött előnyéből (21–15). 

A második félidőben tíz perc, no meg Csordás zsinórban lőtt három gólja kellett ahhoz, hogy a KTE megduplázza előnyét (31–19). Elkedvetlenedett a Békés, edzőjük a 46. percben kért időt, hogy felrázza a társaságot, mindhiába, az 50. percben is 13 gól volt a két csapat között (40–27). Egyik gárda esetében sem a védekezés dominált, a Békés becsületére legyen mondva, hogy az 55. percben már 29 lőtt gólnál tartott (44–29). A találkozó záró percei szórakoztató kézilabdát már nem tartogattak, a KTE-Piroska Szörp magabiztosan megnyerte a mérkőzést (46–34).

– Fiatal, harcos, jól felépített csapattal mérkőztünk meg, a Békés nem riadt vissza a keményebb kézilabdától sem, bátran variált akár a hét a hat ellen, akár a nyitott védekezés tekintetében is. Azt kértem a fiúktól, tegyék oda magukat, hiszen a hétvégén a Tata­bánya ellen magasra tettük a lécet. Azt is kértem, élvezzék a játékot. Sok gólt lőttünk, de sokat is kaptunk, ezzel kevésbé vagyok elégedett, de ma az volt a fontos, hogy a hazai közönségünktől győzelemmel tudjunk búcsúzni, ezt sikerült megvalósítanunk – érté­kelt a meccs után Bencze József, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője.

A Kecskemétnek még egy tétmérkőzése maradt erre az évre, ma este 18 órakor Dabason lép pályára, szintén a Liga Kupában. Ebben a sorozatban nagyon megy az élvonal újoncának, hiszen eddig mindkét meccsét behúzta, a Dabast már legyőzték otthon. 

KTE-Piroska Szörp– Optimum Solar-Békési FKC 46–34 (21–15)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok. V.: Rontó Á., Szanyi P. 

Kecskemét: Szél (k), Marczika (k), Horváth A. 10 (2), Sipeki, Csordás 7, Füstös 7, Országh 3, Simon B. 7, Szeverényi 3, Forgács 3, Szrnka 4, Vetési 2, Menyhárt. Vezetőedző: Bencze József. 

Békés: Borbély (k), Kiss O. (k), Novák 4 (3), Dobrai 4, Osgyán 1, Dénes 4, Kiss R. 2, Rusznák, Haszilló 3, Kovács R. 2, Varsandán 1, Kohlrusz 1, Laufer 8 (2), Dávid 3, Mezei 1. Vezetőedző: Padla József. 

Kiállítások: 8, ill. 6 perc. 

Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában