Kézilabda

2021.11.04. 21:40

Győzött a Kecskemét a Dabas ellen

A férfi kézilabda Liga kupa D csoport első fordulójában a KTE-Piroska Szörp a Dabas KC VSE csapatát fogadta a Messzi István Sportcsarnokban.

Kovács Nóra

KTE-Piroska Szörp - Pick Szeged U22 NB I./B Keleti csoport 21. forduló Messzi István Sportcsarnok

Fotó: Bús Csaba

Két góllal indított a Dabas, a harmadik perc közepén Csordás találatával szépített a Kecskemét. Az ötödik percben egyenlítettek (3–3), majd a hetedik percben a fordítás is összejött és két gólra növelték előnyüket (6–4). A játékrész derekára Garajszki Gábor találatával egyenlített a Dabas. A folytatásban felváltva estek a találatok. Majd a 22. percben egy hazai hiba után Katona vitte egyedül kapuig a labdát, amivel ismét a Dabas volt előnyben, de Füstös átlövésből egyenlített, Mazák révén pedig a vezetést is visszavette a Kecskemét. A 27. percre azonban két gólos előnyhöz jutott a Dabas (13–15), Bencze József kért ekkor időt. A félidőig csak egy találatot tudott lefaragni hátrányából a KTE, 14–15 volt az állás a szünetben.

Simon góljával kezdődött a második félidő. A 35 percre 16–18-ra vezetett a Dabas, de a folytatásban több hibát ejtett az ellenfél. Három perccel később ismét egyenlő volt az állás (18–18). A vendégek 13 percig nem szereztek gólt, amit kihasználva 19–18-ra fordított a KTE. A vendég gólcsendet Holló Balázs törte meg (19–19). De az 50. percre 23–19-re nőtt a különbség. Bár az 54. percre feljött egy egységre a Dabas (24–23), végül 27–24-re nyert a Kecskemét.

– Nagyon jó meccset játszottunk a Dabassal, nálunk most azok kaptak nagyobb szerepet, akik a bajnokságban kevesebbet játszottak – nyilatkozta Bencze József, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője. – Nagyon fontos volt számunkra, hogy győztesen hagyjuk el a pályát, hogy a vereségeket megszakítva önbizalmat kapjanak a fiúk. Azok a hibáink megvoltak, amik a bajnoki mérkőzéseken is, de a védekezésben és a támadójátékunkban is javultunk. A vége felé pedig már taktikusabban játszottunk.

KTE-Piroska Szörp–Dabas KC VSE 27–24 (14–15)

Férfi Liga kupa, 100 néző. Vezette: Kovács T., Mándli B.

KTE: Deményi – Csordás 5, Országh 3, Szrnka 3, Sipeki 3, Füstös 3, Simon 1. Csere: Marczika – Mazák 1, Horváth A. (1) Forgács 2 (2), Vetési 1(1), Menyhárt 2. Vezetőedző: Bencze József.

Dabas: Pallag – Váczi 2 (1), Garajszki 2, Hutvágner 4(3), Horváth L. 5, Fekete 3, Török 1. Csere: Holló 1, – Koller 1, Katona 2, Ács 1, Burony, Kende, Szöllősi, Laurinyecz. Vezetőedző: Tomori Győző

Kiállítások: 6 perc, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 4/7, ill. 4/5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában