ökölvívás

2021.11.20. 09:26

Éremmel zárták a bajai bokszolók az egri bajnokságot

Múlt héten rendezték Egerben a serdülő, junior, illetve női országos bajnokságot.

Kovács Nóra

A képre kattintva galéria nyílik

Fotó: BUS CSABA

Múlt héten rendezték Egerben a serdülő, junior, illetve női országos bajnokságot. Eseményen nyolcvan klub 294 versenyzője állt ringbe. A Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE Baja csapatát két versenyző képviselte.

Fekete Bernadett a +81 kilogrammos súlycsoport döntőjében az ifjúsági vb ötödik Hoffmann Réka ellen maradt alul, így ezüstéremmel zárta a tornát.

– Bernadett megismételte a tavalyi döntőt, annyi különbséggel, hogy míg az előző évben húsz másodperc alatt legyőzték, most a fináléban a harmadik menetet kellett beszüntetni, mivel Bernadett nagyon sok ütést kapott – nyilatkozta Gálos Tamás, a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE Baja vezetőedzője. – Sajnos munka miatt nincs sok ideje edzeni, munka után űzi a sportot, ez pedig a végén meglátszódott a ringben.

Balogh Róbert a serdülő 90 kilogrammos súlycsoportban első alkalommal mérkőzött, és bronzéremmel zárt.

– Balogh Róbert élete első éles mérkőzését vívta. A súlycsoportjában csak négyen szerepeltek, így az elődöntőben a későbbi bajnok Budai Józseffel mérkőzött és pontozásos vereséget szenvedett, de végig bokszolta mindhárom menetet. Meglepődtünk azon, hogy ennyire kreatív volt a játéka és ennyire fel tudta magát építeni. Még nagy jövő áll előtte – tette hozzá.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában