rögbi

2021.10.08. 15:01

Egész napos rögbi fesztivál lesz a Széktói Stadionban

Az év legnagyobb rögbis utánpótlás eseményét, az NB I. harmadik fordulóbéli csatáját, illetve egy nemzetközi öregfiúk tornát rendeznek meg október 9-én, szombaton, a Széktói Stadion Atlétikai Centrumában.

Vincze Miklós

Kömüves György (labdával) a képen a Budapest Exiles játékosaival vív pokoli csatát

Fotó: Bús Csaba

A Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club évek óta sikerrel futtatott iskolai rögbi programja a pandémia miatt tavaly nem valósulhatott meg, szeptemberben azonban sikerült hét általános iskola részvételével újraindítaniuk, és ennek záróakkordja lesz a hétvégi városi torna. Az iskolák testnevelőtanárainak bevonásával közel kétszáz gyermek vett részt négy héten keresztül rögbi foglalkozásokon és átütő sikert aratott a fiatalok körében a kezdeményezés, hiszen összesen huszonkét csapatra való fiú és lány verseng majd két korosztályban szombaton 10 órától.

A diáktornát követően 14 órától lép pályára a KARC NB I.-es felnőtt rögbicsapata bajnoki mérkőzésen, ellenfelük a Szegedi Gorillák lesz.

A hazaiaknak van nagyobb adóssága, már ami a bajnoki pontvadászatot illeti, hiszen eddig két vereség áll nevük mellett, míg az ellenfelük két győzelmének köszönhetően a tabella felső részében tanyázik. A hírös városiak gondjai ugyanakkor tovább szaporodtak, hiszen a tavalyi szezonban a magyar bajnoki mezőnyben legtöbb játékpercet (1215) jegyző rutinos Túri is a maródiak listájára került, továbbá apa és fia, azaz Sütő László és Dániel sem tud pályára lépni ezen a hétvégén. Így viszont minden bizonnyal a fiatalok – többek között Dinnyés, Varga és Godfrey – számára is több szerepet szán majd Máthé Zoltán játékos-edző. A szegediek eddigi sikerének egyik titka az, hogy a nyáron sikerült Franciaországból erősíteniük, a magyar felmenőkkel rendelkező válogatott erősség Tomash Ducrocq költözött egy évre a Tisza-parti városba, míg támadósorukat több szerb légiós is erősíti. Utoljára hazai pályán egy éve rendkívül szoros mérkőzésen, 14–10 arányban kerekedett felül a kecskeméti kék-fehér gárda a Gorillákon, akik minden bizonnyal a revans vágya mellett szeretnék idegenben is folytatni győzelmi szériájukat.

A nap záróakkordját a jövő és a jelen játékosai után a múlt harcosai jegyzik majd, hiszen 15 óra 30 perctől Old Boys torna veszi kezdetét. Az idei érdekesség az lesz, hogy az ország minden pontjáról érkező öregfiúkból verbuvált Észak Ékkövei és Dél Csillagai csapnak majd össze, kiegészülve a szerb Partizan Belgrád veteránjaival, így emelve nemzetközivé a három csapatos mini tornát.

KARC RögbiFeszt

10.00 órától Iskolai Rögbi Torna városi döntő

14.00 NB I. 3. forduló, bajnoki mérkőzés: Kecskeméti ARC – Szegedi Gorillák RK

15:30 40+ Nemzetközi Rögbi Torna

Borítóképünk archív-felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában