kosárlabda

2021.09.15. 20:49

A Szeged nyerte az előkészületi meccset

A szeptember 22-ei bajnoki rajt előtti utolsó edzőmeccsét játszotta az Europe Cup sorozatban is érdekelt Szeged ellen a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A Tisza-partiak az első negyedben elhúztak, és végig megtartották az előnyüket.

Vincze Miklós

Fotó: una Aszfalt-DTKH Kecskemét

0–5-ös rohanással kezdtek a vendégek, majd Pollard kettő plusz egyes akciójával zárkózott a Kecskemét, 3–5. Dramicanin révén beérték a hírös városiak a Tisza-partiakat, majd ezt követően a védekezéssel akadtak gondjai a hazaiaknak, így könnyű kosarakat szerezve 7–17-re meglépett a Szedeák. Váradi Kornél időt kért, hogy rendezzék a sorokat, ám rendkívül jól használták ki a lehetőségeiket a FIBA Europe Cup selejtezőjében is érdekelt szegediek, így 12–26-tal ért véget az első etap.

Persons triplája és betörése után ismét taktikai értekezletet kellett tartani a KTE-nél, 12–31. Tetszetős támadások után, Karahodzsics révén kezdte lefaragni hátrányát a hazai alakulat, 16–33. Ültek a hármasok a Szedeáknál, és újra 20 fölé növelték előnyüket két perccel a félidő előtt, 21–42. A maradék időben sikerült feljebb zárkózni, 26–44-es eredménnyel vonulhattak öltözőbe a felek.

A folytatásban feljavult támadásban a Kecskemét, Miltuninovics triplájával 32–46-ra módosult az eredmény. A Szeged gárdája magasabb fokozatra kapcsolt, és pár perc leforgása alatt 37–57-re húztak el. Pollard pillanatai következtek, előbb hármast, majd két büntetőt vágott be, 42–57. A nehezen ledolgozott egységek az etap végére elfogytak, 48–68-cal jöhetett a zárás. Lendületben maradt a Szedeák, s Cook hármasa után 50–74 állt már a táblán. A kecskemétiek időt kértek, Dramicanin pedig hét pontot betermelve jelezte, hogy még nem adták fel a harcot, 57–74. Persons vezényletével a vendégek újra erőre kaptak, és 62–85-re növelték fórjukat. A hajrában szinte minden távoli behullott nekik, a vége 64–91.

Fotó: una Aszfalt-DTKH Kecskemét

– Elkapta már a legelején a fonalat a Szeged, mi pedig kapaszkodtunk, ám többször rossz megoldásokat választottunk támadásban – értékelt Váradi Péter, a kecskemétiek vezetőedzője. – Van egy teljes hetünk a bajnoki rajtig, hogy kijavítsuk a hibáinkat. Mostantól kizárólag a szeptember 22-ei, Kaposvár elleni meccsre fókuszálunk.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Naturtex-SZTE-Szedeák 64–91 (12–26, 14–18, 22–24, 16–23)

A Kecskemét pontszerzői: Jaramaz 6, Karahodzsics 6, Pollard 20/3, Dramicanin 17/6, Kucsera 4, Wittmann 2, Milutinovic 9/3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában