LAbdarúgás

2021.07.30. 06:55

Jó fél évig a kispadról irányít Aladics Dániel

Edzőként ül le a mögöttünk álló idényben a megyei másodosztályú bajnokság Déli csoportjában 3. helyen végzett Nemesnádudvar kispadjára Aladics Dániel.

Vincze Miklós

Aladics gólöröme a Bátaszék mezében

Fotó: Makovics Kornél

A huszonöt éves, bátmonostori támadó eddig pályafutása során 270 mérkőzést játszott és 156 gólt szerzett. A gyermekként a bajai Kinderballban indult játékos szerepelt egyebek mellett a Híd SC, a Hódmezővásárhely, a Pécs, a Hajós, a Baja, az elmúlt idényben ősszel a Bátaszék, tavasszal a Nemesnádudvar színeiben.

Május közepén szenvedett egy komoly sérülést. A keresztszalag-szakadása súlyos ugyan, de reményei szerint fél év múlva újra folytathatja játékosként is, ezzel együtt örömmel mondott igent a nádudvariak felkérésére. A vezetőedző, Simon István a munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tud elegendő időt szánni a gárda irányítására, így ő vetette fel az ötletet, hogy Aladics edzőként segíthetné a csapatot. Arra a kérdésünkre, hirtelen ötlet volt-e ez a részéről, hogy leüljön a kispadra, elmondta: távolról sem.

– Hajóson már voltam játékos-edző, tehát nem áll tőlem távol ez a szerepkör – jelentette ki. – Tudatosan nem készültem arra, hogy a kispadon átveszem a Nádudvar irányítását, de nem is ijedtem meg, amikor jött a lehetőség.

Elmondta, hogy a Nádudvar kerete sokat nem fog változni a tavaszihoz képest. – Büszke lehet rá Nemesnádudvar, hogy három játékos kivételével kizárólag csak helyiek játszanak a csapatában, ezt a szép hagyományt továbbra is szeretném megtartani, sőt, szeretnék további helyi fiatalokat is beépíteni a csapatba.

Aladics gólöröme a Bátaszék mezében
Fotó: Makovics Kornél

Arra a felvetésre pedig, hogy képesnek tartja-e a csapatot a tavalyi eredmény megismétlésére, tehát éremszerzésre, határozottan jelentette ki: – Nagyon is. Én lennék a legcsalódottabb, ha a 2021/22-es idény végén nem végeznénk a dobogón.

A felkészülést már megkezdték. Az első edzőmeccsen, Kiskunmajsán kiadós vereséget szenvedtek, annak a mérkőzésnek az volt a pozitívuma, hogy előkészületi mérkőzés volt. A következő három edzőmérkőzést a Szeremle, a Bácsbokod és a Dusnok ellen játsszák, és még egy meccset szeretnének lekötni a bajnokság rajtja előtti utolsó két hétvégére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában