kézilabda

2021.06.03. 19:56

Sok munkával épült ki a szabadidős sportélet Szabadszálláson

Kézilabdabázist tervez létrehozni Szabadszálláson a közelmúltban alakult TRD SPORT KLUB. Az egyesület a kézilabda mellett a szabadidős, gyermek- és ifjúsági sportban való aktív részvételt is elő kívánja segíteni a településen, biztosítani és kialakítani a megfelelő infrastruktúrát a kistérségben, illetve a régióban is.

Gulyás Sándor

Alakul a létszám Szabadszálláson

Fotó: Gulyás Sándor

A kézilabdaedzések az év elején indultak a TRD SPORT KLUB szervezésében Szabadszálláson, a helyi Petőfi Sándor Általános Iskolában, fiúk és leányok részvételével. Az elmúlt hónapok elegendőek voltak arra, hogy Tóth Róbert Dávid, a klub elnöke és vezetőedzője létrehozza a korosztályos csapatokat, amelyek szep­temberben már az MKSZ versenyein adhatnak számot felkészült­ségükről és tudásukról.

– Választásunk azért esett erre a térségre, mert ebben a régióban lényegében nincs jelen a kézilabda. Elképzelésemmel a tavalyi évben kerestem meg Darabos Józsefet, a város polgármesterét. Kérésem nyitott fülekre talált, így már januárban elindulhattak az edzések. A munkát három korosztályban, a 2007–2009-es, a 2010–2011-es és 2012–2014-es születésű gyermekekkel kezdtük. A népszerű sikersportágat örömmel fogadták a gyermekek és a szülők egyaránt. Alig egy hónap alatt a létszám nyolcvan főre emelkedett, így rövid időn belül sikerült kialakítani a korosztályos csapatokat – mondta el hírportálunknak Tóth Róbert Dávid, a klub elnöke, vezetőedzője.

Az edzéseken jelenleg ötven lány és harminc fiú vesz részt. A hozzáértő szakmai munkának köszönhetően a gyermekek mára arra a szintre jutottak, hogy a kisebbek ősszel részesei lehetnek a kisiskolás- és gyermekbajnokságnak, az idősebb korosztály tagjai pedig edzőmeccseken, tornákon bizonyíthatnak.

Alakul a létszám Szabadszálláson
Fotó: Gulyás Sándor

– A közeljövő tervei között szerepel az ifjúsági, illetve a felnőttcsapat létrehozása. Az őszi megyei bajnokságban való induláshoz már a kereteket szervezzük, a játékosokkal egyeztetünk. Az utánpótlásbázis Szabadszálláson lesz, a felnőttekkel pedig a megyeszékhelyen, Kecskeméten foglalkozunk.

A kézilabda mellett kiemelt figyelmet kívánunk fordítani a szabadidős sportra Szabadszálláson, az önkormányzattal együttműködve kialakítani és biztosítani tervezzük az ehhez szükséges infrastruktúrát. Központunk a település sporttelepe lesz, ahol több különféle sportpályát kívánunk építeni, a meglévőket felújítani, lehetőséget teremtve az egyéni és csoportos testmozgásnak, az aktív pihenésnek. Az első lépések között szerepel a meglévő sportsátor rendbetétele, fejlesztése – fogalmazta meg a közeljövő terveit az egyesület elnöke.

Az egyesület kiemelt célja, hogy a sport terén meghatározó szerepet töltsön be a térségben. Az első nagyszabású programjuk az Európai Sporthét keretei között megrendezett sporthét lesz, ahol az egész települést szeretnék megmozgatni.

Természetesen a kézilabda is megjelenik a szeptember utolsó hetében rendezett programon. Ősszel kerül sor az első helyi utánpótlástornára is.

Tóth Róbert Dávid és tanítványai ősztől már tétmérkőzésen bizonyíthatnak
Fotó: Gulyás Sándor

Szakmai tudásban nincs hiány

– Az egyesület vezetőjeként szívügyemnek tekintem a kézilabdát, hiszen közel húsz éve dolgozom ebben a sportágban. Edző voltam Székesfehérváron, Bécsben, Tápiószelén, Lajosmizsén. A legkiemelkedőbb eredményt elért tanítványaim egyike a junior világ- és Európa-bajnok – ma már felnőtt válogatott – Kácsor Gréta, és az NB I.-ben is szerepelt Németh Kitti, több játékos pedig első és második vonalban kézilabdázik ma is. Rövidesen meglesz a szakedzői vizsgám, célom, hogy a jövőben a Felső-Kiskunságban, valamint a nemzeti bajnokság élvonalában kamatoztassam tudásom – tette hozzá Tóth Róbert Dávid.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában