labdarúgás / galériával

2021.06.12. 22:10

Győzött a visszavágón és feljutott az NB III.-ba a Jánoshalma

Az NB III.-as tagságért vívott párharc második felvonásán a Jánoshalma hazai pályán fogadta a Balatonlellét, amelyet idegenben sikerült 1–0 arányban legyőznie. Florin Nenad egy végletekig kiegyenlített mérkőzésen, hazai pályán is megismételte – ezúttal is Stojanovic Milos góljával – az első mérkőzés eredményét, így kettős győzelemmel jutott fel a harmadosztályba.

Vincze Miklós

Fotó:

Szép számmal gyülekeztek a szurkolók a jánoshalmi sporttelepen; az érdeklődők számán is látszott, hogy nem mindennapi mérkőzésről van szó. A Balatonlellét is elkísérte egy buszra való szurkoló.

Két Maravic-szöglet vezette be a találkozót, majd kiegyenlített küzdelem vette kezdetét. A 8. percben Harnos lőtt két csel után 26 méterről; veszélyes nem volt ez a próbálkozás, inkább jelzésértékű, hogy a Jánoshalma szeretné mielőbb dűlőre vinni a dolgot. A 15. percben Maravic jobbról, az alapvonalról lőtte be laposan a kapu elé a labdát, Stojanovic Milos azonban nem találta el jól. A 26. percben a bal oldalon lépett ki Harnos; éles szögből a rövid fölső sarok irányába tüzelt, Bogdánnak nem volt nehéz dolga.

Éppen fél órája játszottak a csapatok, amikor Maravic ívelt be jobbról szögletet, a kapu elé berobbanó Jesic pedig nyolc méterről fejelt a jobb sarok irányába, labdája néhány centiméterrel kerülte el a kaput. Három percre rá Harnos kevergetett a bal oldalon, majd átette jobbra Babicnak, aki húsz méterről életerős lövést adott le, Bogdán bravúrral mentett. A 35. percben Buzsáki adott le egy némileg váratlan, ám annál kellemetlenebb, félmagas lövést középről, 25 méterről, Füstös azonban a helyén volt. Gól nélküli állással vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben ott folytatták a felek, ahol az elsőben abbahagyták, teljesen kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. Az 59. percben Harnos lőtt jobbról, szinte az alapvonalról a hosszú fölső sarok mellé; némileg társtalan magányának is betudható volt ez a próbálkozás, ugyanis egyre kevesebb zöldmezes merészkedett előre. A 63. percben a vendégek adogatták körbe a hazai 16-ost, végül Fila lőhetett 15 méterről, középről, egy védő azonban önfeláldozóan belevetette magát az életveszélyes irányba suhanó labdába.

Új felvonást jelentett a mérkőzés képét tekintve ez a próbálkozás, ugyanis ahogy teltek a percek, egyre inkább átvette a kezdeményezést a Balatonlelle.

A labdabirtoklás az utolsó negyedóra kezdetére már egyre nyomasztóbbá vált, a hazai kontrák pedig elmaradni látszottak. Egészen a 78. percig, amikor Cvetkovic ívelt előre a jobb oldalról, a saját térfeléről, Stojanovic Milos csapott le a bizonytalankodó védő mellett a labdára, és jobbról, 10 méterről a kivetődő Bogdán mellett a hálóba gurított, 1–0. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, amelyet a játékvezetői hármas a kezdő sípszótól a három perc hosszabbítás végéig hibátlanul vezetett. Bár a Balatonlelle ment, hajtott tovább becsülettel, Füstöst – ahogy a 60. perc táján elkezdték – továbbra is folyamatosan foglalkoztatták, a hit azonban, hogy két gólt képesek lesznek rúgni a hajrában, már nem játszott a férfiasan küzdő vendégcsapaton.

Mivel több gól nem esett, kettős győzelemmel jutott tovább a Jánoshalma, és a lefújás után azonnal önfeledt, spontán, és megkönnyebbült ünneplés vette kezdetét.

Florin Nenad: – Egy gondolat erejéig először nem a mérkőzéssel szeretnék foglalkozni. A győzelemnek és annak, amit elértünk, nagyon örülök, talán ezért éppen most szakad ki belőlem az, amit el szeretnék mondani. Tizenöt éve dolgozom Magyarországon, mindent elkövetek az aktuális csapatom érdekében, de elszomorít, hogy szinte bármerre megyünk, elképesztő pocskondiázással találkozunk. Sokan kifogásolják, hogy itt, Jánoshalmán, ahonnan ha dél felé tekintünk, szinte látszik Szerbia, több szerb játékos is játszik, akiknek a felmenői között magyar is van. Remélem, hogy az NB III-ban ez már nem lesz így. A mérkőzésre visszatérve. Egy kiváló ellenféllel kerültünk szembe az osztályozón. Véleményem szerint az első mérkőzésen sikerült meglepnünk őket, és az odavágón egy góllal biztos, hogy jobbak voltunk, de tudtam, hogy a tapasztalt kollégám remekül felkészíti a csapatát a visszavágóra. Ez meg is történt.

Mi ma nem tudtuk azt a sok rövid passzra épül játékot produkálni, amit a bajnokságban, mert a Balatonlellét nagyon gyors játékosok alkotják, akik sokat futnak a szélen, és rengeteget változtatják a helyüket. Az odavágón sikerült meglepnünk őket azzal, hogy magasan védekeztünk és hosszú labdákkal játszottunk.

A visszavágón az ellenfél többet mutatott a futballból, őszintén megmondom, hogy a mai mérkőzésen alighanem jobb is volt a Balatonlelle, bár nekünk is voltak helyzeteink. Ugyanakkor az a taktika, hogy az előző heti eredményre építettük a játékunkat, bevált.

Keszei Ferenc: – A futballt eredményre és gólra játsszák. Azt gondolom, hogy az első mérkőzésen még kiegyenlített volt a küzdelem, de a második mai találkozón már egyértelműen mi birtokoltuk többet a labdát. Mégsem sikerült a továbbjutás és emiatt rettentően csalódott vagyok. Azt ugyanakkor nagyon nehezen fejtem meg, hogy miért nem szereztünk gólt, hiszen a bajnokságban minden találkozón eredményesek voltunk, itt viszont se ellentámadásból, se átlövésből, se akcióból, se rögzített helyzetből nem sikerült betalálni. Emiatt nem tudtunk továbbjutni.

Jánoshalmi FC–Balatonlelle SE 1–0 (0–0)

Jánoshalma, 470 néző, vezette: Takács Tamás (Belicza Bence, Flinta Zoltán)

Jánoshalma: Füstös – Cvetkovic, Szabó Sz., Stojanovic V., Stojanovic M. (Balázs 83.), Jesic, Harnos, Kiss B., Farkas, Maravic (Szeibert 73.), Babic (Sőreg 53.). Edző: Florin Nenad

Balatonlelle: Bogdán – Buzsáki (Kovács D. 80.), Laczkó, Hegedűs, Hrabovszki, Körmendy, Fila, Balogh, Benke, Beubauer, Párkányi (Geren sér 85.). Edző: Keszei Ferenc.

Gól: Stojanovic Milos a 78. percben.

Sárga lap: Farkas 65., Cvetkovic 66., illetve Hrabovszki 40. perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában