Kosárlabda

2021.05.27. 07:00

Válogatott center távozik a KTE-től

Egy játékos távozik a KTE-Duna Aszfalt csapatából.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

Megvan az első változás a KTE-Duna Aszfalt 2021/2022-es keretében, ugyanis távozik az kecskeméti klub válogatott magasembere, Horti Bálint.

A Zalakerámia ZTE KK-hoz szerződő Horti tavaly nyáron 11 esztendő után lett újra a Kecskemét játékosa, a saját nevelésű center a mögöttünk hagyott szezonban az alapszakaszban 26 mérkőzésen 15,6 perc alatt 5,2 pontot, 2,6 lepattanót, az alsóházi rájátszásban 10 mérkőzésen 11 percet, 5,6 pontot, 1,4 lepattanót átlagolt. A szezon közben a magyar válogatottba is bekerült, tagja volt a 2022-es Európa-bajnoki selejtezőket sikerrel teljesítő keretnek, mely így kijutott a jövő évi kontinenstornára. A Zalaegerszegre igazoló, 205 centiméter magas center egy évre írt alá új klubjához, ahol posztján éppen egy korábbi kecskeméti játékossal, a Kaposvárról érkező Révész Ádámmal kell megküzdenie majd helyéért, aki szintén friss szerzemény a Vas megyei alakulatnál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában