labdarúgás / galériával

2021.05.19. 21:16

Elvitte a pontokat a Kunszállás Nyárlőrincről

Szerda délután a tabellán a 3. helyen álló és a minél előkelőbb dobogós helyezésért eséllyel csatázó Nyárlőrinc a 6. Kunszállást fogadta a 17. fordulóból elmaradt mérkőzésen, a megyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjában. A főként a hazaiak számára nagy téttel bíró csatát a vendégcsapat nyerte.

Vincze Miklós

A Kunszállás mindössze tíz perccel a kezdés előtt jött ki a pályára melegíteni, ez azonban nem jelentette azt, hogy ne vették volna komolyan a mérkőzést, ezt bizonyította mindjárt az első tizenöt perc, amely kiegyenlített, és a pálya minden szegletére kiterjedő csatát hozott. Enyhe permet hintette be nem sokkal a kezdés előtt a gyepet, így szinte a kezdő sípszótól csúszós talajon gyűrték-gyömöszölték egymást a felek, akkora elánnal és koncentrációval, hogy helyzet jószerével alig alakult ki.

A 21. percben Kertész Ádám indította a jobb oldalon Rádit, aki éles szögből lőtt, Balla bravúrral védett. Az első félóra vége felé Lakatos tört előre nagy lendülettel és közben remek cselekkel, balról bepasszolt Németh elé, aki egy jó csel és egy fordulás után, nagy helyzetben, középről gyatrán a jobb alsó sarok mellé lőtt. A 34. percben Horváth Balázs kevergetett a jobb oldalon, két védő mellett is elvitte a labdát, a harmadik buktatta, és egy visszafutó vendégjátékos rálépett a kezére. A pórul járt játékost hosszú perceken át ápolták, végül kötéssel a kezén vállalta, hogy folytatja a játékot. Alattomosságot egyetlen esetnél sem lehetett felfedezni, ennek ellenére mégis egyre paprikásabbá vált a hangulat, többször is villant a sárga lap. A 42. percben Fábiánt ívelt a jobb oldalról a hosszú ötös sarkára, a berobbanó Kádár csukafejessel küldte kapura a labdát, Balla óriási bravúrral kiütötte. A kipattanót követően Börönte lőtt, a nyárlőrinci kapus ezúttal is a helyén volt, végül Rádai zárta le a vendég tűzijátékot.

A második játékrész elején tíz percig fölényben játszott a Kunszállás, majd azt követően a hazaiak domináltak. Gólt azonban a vendégcsapat szerzett, a 63. percben a vendégek körbeadogatták a hazai térfél közepén a labdát, végül Kertész Ádám kapta a pettyest, és 24 méterről, jobbról, jobbal a bal alsó sarokba, a kapufa töve mellé tekert, 0–1. Igyekezett, erőlködött a hazai csapat, igazi helyzetet azonban továbbra sem sikerült kidolgoznia. A 75. percben aztán egy vendégszögletet követően Kertész Ádám a 16-os előteréből kitette jobbra Rádi elé a labdát, aki tíz méterről a kapu bal oldalába helyezett, 0–2. Nem sokkal ezt követően Horváth Balázs második sárga lapja miatt megfogyatkozott a hazai gárda, de a létszámfölényre fittyet hányva elkeseredetten mentek előre Kemenes György tanítványai, mindent elkövettek, hogy faragják a hátrányt. Ehhez már túl későn, a 89. percben álltak a legközelebb, akkor Lakatos végezhetett el szabadrúgást, a bal felsőbe tartó bombáját azonban Jelen jobbal kibokszolta. Az újabb szögletet követően a hosszú oldalról Bali küldött meg egy kapáslövést, amely azonban elakadt egy vendégvédőben. Hiába követett el mindent a Nyárlőrinc, a Kunszállás, amelyen a találkozón látszott, hogy nem csak nyomokban tartalmaz megyei első osztályú elemeket, megtartotta a kétgólos előnyét és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Kemenes György: – Sajnos elveszítettük ezt a fontos mérkőzést. Annyit szeretnék elmondani, hogy szinte húsz másodperc folytonos tiszta játék nem volt ezen a meccsen, és nagyon sok ítélet minket sújtott. Sajnos az utolsó két mérkőzésen a játékosaim több időt töltöttek a levegőben, mint a földön. Ezzel sajnos nem tudunk mit kezdeni. Megyünk tovább, szeretnék minél értékesebb dobogós helyezést megszerezni. De nehéz így játszani, nehéz így küzdeni, hogy rendre ellenünk követnek el szabálytalanságokat, és mégis mi kapunk az esetek után sárga lapot, az én játékosaimat sárgázzák ki. Mindezen túl a mai mérkőzést tudom, hogy mi veszítettük el.

Kertész Gábor: – Ezer sebből vérzünk, két hét alatt öt mérkőzést kell megvívnunk, persze tudjuk, hogy a járvány miatt minden csapat alaposan megszenvedte ezt az idényt. Mi is erőltetett menet kellős közepében vagyunk most. A hétvégi, majsai mérkőzésen már láttam biztató jeleket, ha egy kicsit jobban odafigyeltünk volna, akár ponttal is távozhattunk volna. Az ott mutatott jó játék alapján benne volt a pakliban, hogy Nyárlőrincen akár jó eredményt is elérhetünk, és ez be is jött. Úgy gondolom, hogy a csapat ma a megye egyes arculatát mutatta. Jó játékkal, kiváló hozzáállással egy nagyon jó ellenfelet sikerült az otthonában legyőznünk, a látottak alapján aligha férhet kétség ahhoz, hogy megérdemelten nyertük meg a találkozót.

Nyárlőrinci LSC–Kunszállás SE 0–2 (0–0)

Nyárlőrinc, vezette: Béleczki László (Tasnádi Dávid, Juhász Dóra)

Nyárlőrinc: Balla – Mohácsi, Palatinus, Sajtnos (Sáfrány 55.), Horváth B., Nyúl, Németh, Vojtovics, Lakatos, Orosz (Kemenes 74.), Bali. Edző Kemenes György.

Kunszállás: Jelen – Kádár (Hegedűs 76.), Fekete, Vincze, Rádi, Szalai (Balasi 90.), Kertész Á., Börönde (Fütyü 88.), Jókai, Pálnok, Fábián. Játékos-edző: Kertész Gábor.

Gól: Kertész a 63., Rádi a 75. percben.

Sárga lap: Bali 79. illetve Pálnok 37., Jelen 39., Fábián 45., Kádár 76., Rádi 83.

Kiállítva: Horváth B. a 78. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában