röplabda

2021.04.04. 07:19

Továbbra is hibátlan a KRC

A Kecskeméti Röplabda Club szombaton idegenben lépett pályára a MÁV ELŐRE Bericap ellen a férfi Extraliga Kvalifikációs Kör hatodik mérkőzésén. A vendégek sima szettveszteség nélküli győzelmet arattak.

Kovács Nóra

A hazaiak egy 5–3-as rohammal indítottak. A KRC egyenlített 5–5-nél, azonban a Tata ismét meglépett, de sorozatban szerzett három találatot a Kecskemét, amivel fordítottak 8–9. A játékrész szorosan alakult, hol a MÁV, hol a KRC vezetett. 20–19-nél viszont a vendégek egy négy-nullás rohammal fordítottak. Végül 23–25-re hozta a szettet a Kecskeméti RC.

A második szettben 3–7-es előnyre tett szert a Kecskemét, a folytatásban 6–10, 8–11, majd 9–13 volt az állás, majd három gyors ponttal egy egységre zárkózott a MÁV Előre 12–13. Egyenlíteni már nem tudott az ellenfél innentől ismét a vendégek domináltak 12–17 re nőtt a fór. Ekkor időt kért Gelencsér. A folytatásban sem tudták megközelíteni a hírös városiakat, a hazaiak futottak az eredmény után 14–22. 16–25-re nyerte a második etapot a KRC.

Vendég találattal indult a harmadik szett, amire azonnal jött a válasz. De sorozatban kilenc ponttal 1–10-re módosult az állás. A Tata ugyan fel tudott még zárkózni négy pontra 12–16, de elérte a tíz pontos fórt a Kecskemét 14–24. Két meccslabdát még rontott a vendég klub, 16–25-re nyerte a játszmát a KRC, 3:0-ra pedig a mérkőzést.

– Nyitásfogadás nélkül ezt a sportágat nem lehet játszani – nyilatkozta Gelencsér Balázs, a MÁV Előre Bericap vezetőedzője. – Az első szettben nagyjából ez a játékelem működött, így tudtunk támadásokat építeni, partiban voltunk a Kecskemét csapatával. Ezek után érthetetlen módon elkezdtünk betlizni, képtelenek voltunk az ellenfél szerváival mit kezdeni.

MÁV ELŐRE Bericap–Kecskeméti RC 0:3 (23–25, 16–25, 16–25)

Tata, Extraliga Kvalifikációs Kör, zárt kapus mérkőzés, Játékvezetők: Halász Enikő, Sík Barbara.

MÁV: Szőke, Tóth, Kholman, Salazar, Kulcsár, Stefanovics. Csere: Szentesi, Takács (liberók), Arató, Náhol. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.

KRC: Nagy, Krupánszi, Kaszap, Stréli, Rabeka, Kandulinski. Csere: Tüske (liberó), Horváth, Szabó. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában