röplabda

2021.04.08. 07:20

Ezúttal alulmaradt a Kecskemét

Szerda este a férfi röplabda Extraliga Kvalifikációs Kör hetedik fordulójában a Kecskeméti Röplabda Club a DKSE ellen lépett pályára a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Véget ért a Kecskemét veretlensége, 3:1-es szettarányban győztek a hazaiak.

Kovács Nóra

Forrás: Shutterstock

Legutóbb március közepén mérkőzött meg egymással a Hírös városi klub és a DKSE. A Messzi István Sportcsarnokban szintén szoros küzdelmet vívott egymással a két klub, akkor a Kecskemét 3:1-re nyerte a találkozót. Ezúttal is kiélezett küzdelemre volt kilátás.

Jobban kezdte az első szettet a Dunaújváros, Mészáros Dömötör vezérletével 5–2-es előnyre tettek szert. A folytatásban felváltva estek a találatok, így meg is tartotta előnyét a DKSE 10–7. Tomanóczy Bálint sáncolása után 12–8 állt az eredményjelzőn. A vendégek felzárkóztak két pontra 15–13, de egy három-nullás sorozattal távolodtak a hazaiak 18–13, Dávid Zoltán kért időt. A folytatásban ismét felváltva jegyezték a pontokat a klubok, így megmaradt a különbség 21–15. Tomanóczy ász nyitása majd Garrett pontjával szettlabdához érkezett a DKSE 24–17. Azonban új erőre kaptak a vendégek, és 24–24-nél egyenlítettek izgalmassá téve a hajrát. 26–27-nél előnybe is került a Kecskemét, azonban

Mészáros irányításával behúzta a játékrészt az ellenfél, 29–27-es eredménnyel zárult az etap.

A második játszma elején nem tudott egyik fél sem előnyt kiharcolni, 9–9 után Mészáros nyitásaival 12–9-es előnyre tettek szert a hazaiak és hiába az időkérés, Kandulinski pontja után sorozatban jegyzett négy találatot az Újváros 16–10. Előnyét azonban elkönnyelműsködte az ellenfél, Nagy pedig büntetett, 17–15-re zárkózott a KRC. Tomanóczy Tibor hívta magához fiait, sikerült is rendet tennie a fejekben, és ismét négy pontra nőtt előnyük 19–15. Bár a vendégeknek még sikerült két pontra megközelítenie ellenfelét 20–18, közelebb már nem tudtak zárkózni, végül 25–21-re nyerte a második szettet a DKSE.

A harmadik etapban 3–3 után három pontos előnybe került a Kecskemét. 7–9-ig ismét felváltva estek a pontok, azonban több hibát is ejtettek a hazaiak, a KRC pedig Stréli Bence irányításával 7–16-ra növelte fórját. Mészáros törte meg a vendégek sorozatát, de utóbbiaknak a folytatásban sem remegett meg a kezük és 8–21-re vezettek. A Dunaújváros már csak kozmetikázni tudott, 13–25-re nyerte a játékrészt a Hírös város.

A negyedik szett elején folytatta a menetelést a vendég klub 1–4, ekkor viszont új erőre kaptak a hazaiak és 7–4-re fordítottak. Időt kért a kecskemétiek mestere, rendeződtek is a sorok 9–9-nél egyenlített, majd át is vette a vezetést a KRC 9–11. De az Újváros ismét elkapta a fonalat, visszazárkózott 13–13 után pedig 20–14-re módosította az állást. A kék-fehérek feljöttek három pontra 21–18, azonban nem tudta megismételni az első szett hajráját, a folytatásban már csak a Dunaújváros jegyzett pontot, mely 25–18-ra nyerte a játszmát, 3:0-ra pedig a mérkőzést.

– Majdnem elkótyavetyéltük a megszerzett előnyünket, de az előző összecsapásból megtanultuk, hogy hogyan kell átlendülni a holtponton

– nyilatkozta Tomanóczy Tibor, a DKSE vezetőedzője. – Az előző találkozóból a lendületet át tudtuk menteni annak ellenére is, hogy eléggé fáradtak vagyunk. Nehezen bírható, hogy pihenés nélkül három naponta kell játszani. Minden csapat, így mi is több sebből vérzünk, de a mérkőzésre megpróbáljuk a legütőképesebb csapatot felállítani. Kiemelném a csapatból Kecskeméti Bálint játékát, aki végig kiegyensúlyozott volt annak ellenére, hogy nem saját posztján kellett játszania.

A Kecskemét 7 mérkőzést követően a 6 győzelmével, 17 pontjával továbbra is vezeti a tabellát, két pont az előnye a második helyen álló DEAC-al szemben.

DKSE–Kecskeméti RC 3:1 (29–27, 25–21, 13–25, 25–18)

Dunaújváros, Extraliga Kvalifikációs Kör, zárt kapus mérkőzés. Játékvezetők: Kiss Zoltán, Selega Balázs

DKSE: Kecskeméti 6, Hatvany 1, Mészáros 19, Tomanóczy 11, Majoros 4, Garrett 20. Csere: Bohnicsek 3, Duman, Boa, Balázs, Laczi, Ambrus, Gebhardt Á. (liberó), Sümegi (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

KRC: Kaszap 2, Gebhardt N., Rabeka 7, Kandulinski 17, Stréli 15, Nagy 10. Csere: Krupánszki, Szabó B., Horváth, Szabó K., Tüske (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában