sportsiker

2021.04.29. 07:00

A félegyházi gyerekek az egyesületért és egymásért is küzdöttek

Az országos élvonalban zárta a bajnokságot a Félegyházi TSI U14-es serdülő fiú csapata. A bajnokság alatt a félegyházi gyerekek komoly sportolókká értek.

Vajda Piroska

Az ország huszadik legjobb korosztályos kosárlabdacsapata

Forrás: baon.hu

Az ország huszadik legjobb korosztályos csapataként zárta a 2020/21-es kosárlabda-bajnokságot a Félegyházi TSI U14-es serdülőfiú-csapata. Kiskunfélegyháza adott otthont a Nemzeti Fiú Serdülő Kosárlabda-bajnokság országos főtábla VI. fordulójának, melynek során a félegyháziak a legjobb tizenhatba jutásért küzdöttek – tudtuk meg Simon Zoltán vezetőedzőtől.

– Három, komoly eredményekkel rendelkező akadémiai csapat ellen csatáztak a fiúk. Küzdöttek az egyesületért, a győzelemért, a továbbjutásért, de mindenekelőtt egymásért – fogalmazott az edző, aki szerint a bajnokság alatt az egykori törékeny gyerekek komoly sportolókká értek.

A bajnokság során tizenegy győzelem és ugyanennyi vereség mellett végül az országos B döntő előszobájáig jutott a félegyházi serdülőcsapat. Bár a legjobb 16-ba nem jutottak be, de az is nagy örömmel tölti el, hogy ebben a járvány sújtotta időszakban a 22 mérkőzés mindegyikén – egy játékost kivéve – egészségesen tudtak részt venni.

– Ha ránézünk a statisztikára, akkor kevés pozitívumot láthatunk, ami egyértelműen mellettünk szólna. De van három dolog, ami nem jelenik meg papíron: a szív, az ész és a befektetett rengeteg munka

– összegezte a játékosok teljesítményét Simon Zoltán.

A csapat tagjai: Bán Péter, Horváth Benedek, Kis Roland, Kincses Botond, Várkonyi Bence, Kószó Dániel, László Kerecsen, Szabó Zalán, Abonyi Ákos, Seéberger Martin, Kósa László, Kapus György, Farkas Levente, Nagy Csaba, Trifont Roland játékosok, valamint Simon Zoltán vezetőedző, Vujadinovic Vladimir segédedző és Ficsór Mihály statisztikus, tanulóedző.

Az ország huszadik legjobb korosztályos kosárlabdacsapata
Fotó: baon.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában