kosárlabda

2021.03.14. 21:35

Győzelmével bebiztosította helyét a piros csoportban a Nagykőrös

Vasárnap este a férfi kosárlabda NB I./B Piros csoport 24. fordulójában a Nagykőrösi Sólymok KE a PVSK-Cargate otthonában lépett pályára. A Sólymok hét ponttal nyerték a találkozót.

Kovács Nóra

Forrás: hunbasket.hu

Fotó: RONASIFOTO

Jobban kezdték a mérkőzést a hazaiak, de a negyed felénél fordított a Nagykőrös 9–10. A nyolcadik percben már 13–20 volt az állás. Fehér és Jókai vezérletével tartotta a fórt a vendég klub. A tizedik percben 18–27 volt az állás.

Molnár triplájával a tíz pont lett a vendégek előnye. A 18. percben hat pontra csökkent az előny 30–36. Ennél közelebb nem tudott zárkózni a PVSK, Fehér közelije után 33–42 állt az eredményjelzőn. Mándity középtávolija zárta az etapot, 35–42-re vezetett a Nagykőrös a nagyszünetben.

A fordulást követően is remekeltek a vendégek, sorozatban szereztek hét pontot 35–49. A negyed derekára felzárkózott tíz egységig a Pécs 48–58. A játszma végéig sikerült ismét növelnie fórját a Sólymoknak, 54–67-es előnyből vághatott neki a záró etapnak a vendég gárda.

Az utolsó negyedben Meleg zsákolására Molnár távolról válaszolt. Több hibát ejtettek a Sólymok, amit kihasználva a 26. percre 67–70-re zárkózott a PVSK. Mácsai majd Fehér távolijával növelte a különbséget a Kőrös. Molnár majd Lakosa büntetői után a 39. percben 73–82-re vezettek.

A meccset Carev középtávolija zárta. 75–82-re győzött a Nagykőrösi Sólymok KE.

Idegenbeli győzelemmel koronázta meg a Nagykőrös idei, újabb fantasztikus szereplését, és a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül kiharcolták a biztos bennmaradást az NB I./B Piros csoportjában.

– Gratulálok a Nagykőrös csapatának, végig vezetve kontrollálták a mérkőzést – mondta Rab Gyula, a PVSK vezetőedzője. – Az utolsó negyedben nagyot küzdöttünk és volt esélyünk arra, hogy egylabdássá tegyük a végjátékot, de erre sajnos nem kaptunk lehetőséget…

– Gratulálok saját kis csapatomnak, nagyszerűen küzdöttek – nyilatkozta Kovács Sándor, a Nagykőrösi Sólymok KE edzője. – Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, és az is lett belőle. Voltak a mérkőzésnek két-három olyan periódusai, amikor meg tudtunk volna lógni, de saját hibáink miatt ez nem sikerült, a pécsiek többször is vissza tudtak jönni a mérkőzésbe. A végjátékban kicsit elfáradtunk, szerencsére itt volt pár sikeres támadásunk, ami eldöntötte a mérkőzést. Most már megkönnyítettük az MTK és a TF dolgát, mert velünk már nem kell számolniuk, ezzel a győzelemmel a Piros csoportos tagságunkat bebiztosítottuk. Gratulálok a Pécs csapatának, ők is nagyot küzdöttek. Mielőbbi felépülést kívánok a sérült játékosainak.

Fotó: hunbasket.hu

PVSK-Cargate–Nagykőrösi Sólymok NK 75–82 (18–27, 17–15, 19–25, 21–15)

Pécs, NB I./B Piros csoport, zárt kapus mérkőzés. Játékvezetők: Tóth Kálmán, Szalai Zsolt, Esztergályos Róbert.

Pécs: Carev 17/3, Rátvay 9, Meleg 18, Bor 4, Heimann 8/6 Csere: Lakatos 3/3, Mándity 7/3, Martinez 9/3, Kovacsevics, Villányi, Tóth. Vezetőedző: Rab Gyula.

Nagykőrös: Molnár 22/15, Fehér 18/6, Mácsai 9/3, Jókai 9, Lakosa 8/6, Csere: Mester 8/6, Bartos 8, Kónya, Szrapkó, Kakulya, Kocsis. Edző: Kovács Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában