Kosárlabda

2021.02.12. 16:03

Ivkovics Sztojan kijelölte az utazó keretet

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének keddi tájékoztatása szerint Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a jövő heti Európa-bajnoki buboréktornára utazó keretet.

Kovács Nóra

A nemzeti csapat február 18. és 22. között négy mérkőzést játszik. 18-án Szlovénia ellen lép pályára. Ezt követően 19. és 21-én Ausztriával csap össze, majd 22-én Ukrajna ellen játszik. A válogatott egy győzelemmel már kijut a nyári kontinenstornára. Azonban a válogatott a jobb helyezés érdekében minél többet megnyerne, nem csak a kötelezőt egyet.

Kecskemétet két játékos képviseli. Karahodzsics Kemal mellett Horti Bálint került az ukrajnai buboréktornára utazó 16 játékos közé.

– Nagyon jó hangulatban telik az edzőtábor, mint ahogy az eddig is jellemző volt – mondta el Horti Bálint, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét centere, majd hozzátette: a szakmai és orvosi stábnak sikerült kiválóan összeállítani a programot, így mindenki jó formában várhatja majd a megmérettetéseket. Ha nem hátráltatnak minket külső tényezők, váratlan helyzetek, akkor akár az összes meccset megnyerhetjük, mert van olyan erős a keretünk.

A hírös városi együttes alapembere, Karahodzics Kemal pedig úgy véli alaposan meg kell küzdeniük minden sikerért, ám a kimagasló csapatszellem ezúttal is az ő javukra billentheti el a mérleg nyelvét:

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a szűkített keretben lehetek, és a magyar válogatott mezében bizonyíthatok – emelte ki a 210 centiméter magas center. – Öt nap alatt négy kemény összecsapás vár ránk, és úgy gondolom, hogy minden ellenfelünk komoly játékerőt képvisel, így meg kell küzdenünk minden egyes győzelemért. Nem lehet más a célunk, minthogy minden egyes összecsapáson a sikerért lépjünk pályára. A csapategység kiváló, bízom a kiváló szereplésben.

A jövő heti kontinenstorna selejtező szűkített kerete:

Pongó Marcell (Nürnberg Falcons BC)

Allen Rosco (Niigita Albirex)

Keller Ákos (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely)

Vojvoda Dávid (Alba Fehérvár)

Szabó Zsolt (Zalakerámia ZTE KK)

Benke Szilárd (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely)

Somogyi Ádám (DEAC)

Ferencz Csaba (Egis Körmend)

Horti Bálint (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét)

Lukács Norbert (Alba Fehérvár)

Perl Zoltán (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely)

Filipovity Márko (Basket Pesaro)

Eilingsfeld János (Atomerőmű SE)

Pongó Máté (Szolnoki Olajbányász)

Karahodzic Kemal (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét)

Váradi Benedek (Falco-Vulcano Energia KC)

A szlovénok és az ukránok már kijutottak a 2022-es Európa-bajnokságra, amelynek Csehország, Georgia, Olaszország és Németország ad otthont. A csoportból az első három válogatott szerez részvételi jogot a kontinenstornára. Az osztrákok négy vereséggel a kvartett utolsó helyén állnak, és minimális esélyük maradt a továbbjutásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában