kosárlabda

2021.02.11. 12:57

Hosszabbításban veszített a Bácska

A 14 csapatos mezőnyből a 14. MEAFC-Miskolc vendége volt a középmezőnyben tanyázó Bajai Bácska FKE a férfi NB I. B Piros csoportjában.

Vincze Miklós

Az első negyedben négypontos előnyre tett szert a Bácska, ám a második negyedben a hazai gárda fordított, 43–40 volt a félidei állás. A harmadik negyedben újabb hat ponttal növelte előnyét a miskolci gárda, ezt a Bajai Bácska a záró felvonásban nagy bravúrral behozta, így Cservék Csaba csapatának sikerült egyenlítenie. A hosszabbításban azonban újra a legjobb formáját hozta a Miskolc, és így 97–88 arányban megnyerte a mérkőzést.

MEAFC-Miskolc – Bajai Bácska FKE 97–88 (17–21, 26–19, 21–15, 15–24, 18–9)

Miskolc: Kozák M. 16, Tóth B. 9, Lippai 18, Kozák B. 13, Orliczki 6. Csere: Érsek 5, Homoki 15, Tóth V. 15, Tóth G., Béres. Edző: Szollár Gergő.

Bajai Bácska: Pongó Martin 22, Vukicevic 22, Goldring G. 12, Jakab 16, Nagy D. 14. Csere: Goldring B. 2, dr. Ágfalvi, Weidinger, Fehér. Edző: Cservék Csaba

– Emelem kalapom a srácok előtt, ez a győzelem igazi csapatmunka volt, mindenki beletette a sajátját – nyilatkozta a hazaiak mestere, Szollár Gergő, majd hozzátette: érződött az utóbbi időszakban, hogy ez a hozzáállás bennünk van, eddig eredményben ez nem látszott meg, de ma egyértelműen fölényben voltunk. A Bajának a covid után nyilván nehéz dolga van, de ettől még ez számunkra nagyon értékes győzelem. További sok sikert kívánok a Bajának.

– Elég érdekes mérkőzést játszottunk, meglehetősen hullámzó teljesítménnyel, sajnos nem állt össze se a támadó játékunk, se a védekezésünk – értékelt Cservék Csaba, a Sugó-partiak mestere. – Nem tudtunk alkalmazkodni a bírói felfogáshoz, de megyünk tovább. A sok kihagyás után a második mérkőzésen ez még elfogadható, megpróbálunk ebből építkezni. Gratulálok mindkét csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában