kosárlabda

2021.02.05. 19:07

Beindul a Bajai Bácska

Rosszul indult az év a bajai kosarasoknak hiszen több játékosuk elkapta a koronavírust, így idén még csak egy mérkőzést játszottak. A bajaiak az idei második mérkőzésüket vasárnap vívják, a BKG-Prima vendégeként.

Vincze Miklós

Az első héten a Petőfi-szigeten edzett a keret

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pulai Zsóka

Az férfikosárlabda NB I/B Piros csoportjában, tehát a honi kosárlabda második vonalában szereplő Bajai Bácska számára a 2021-es év aligha kezdődhetett volna rosszabbul, hiszen a felnőttcsapatot december végén, január elején elérte a koronavírus. Így egyetlen mérkőzést játszottak le teli ifikkel, mindössze három felnőtt játékossal, Nyíregyházán, azt követően aztán az egész csapat karanténba került. Volt, aki pozitív betegként, és volt olyan is, aki csak kontaktszemélyként volt kénytelen önkéntes házi őrizetbe vonulni. Aztán nemcsak meccseket nem vívott ezt követően a csapat, hanem edzéseket sem tarthattak a Sugó-partiak.

Január 18-án aztán végre megkezdhették a felkészülést a bajnokság folytatására,

amely az elhalasztott mérkőzések miatt igencsak feszített tempót fog hozni. A házi karantén után a visszatérést teremfocival kezdték a bajai kosarasok, aztán két napot követően már a szabadban folytatták a felkészülést, a kedvező időjárásnak köszönhetően egy hétig a Petőfi-sziget adott otthont az edzéseknek. A szigetkörök futása mellett, sprintek, lépcsőzések és erősítő gyakorlatok gazdagították a programot.

Az első héten a Petőfi-szigeten edzett a keret
Fotó: Pulai Zsóka / Petőfi Népe

– Azok, akik a vírus érintettség tekintetében pozitívak voltak, mára már teljesen egészségesek, voltak az előírt kontroll vizsgálaton is, tehát megkapják a sportorvosi engedélyüket, és így végre most már teljes erőbedobással készülhetnek a srácok, mindannyian – nyilatkozta a baon.hu kérdésére Cservék Csaba, a bajaiak vezetőedzője. – Január 18-án egyfajta mini alapozással kezdtük meg az egyhavi munkát, a szabadban, jó egy hete pedig már teremben dolgozunk, igyekszünk minél jobban felkészülni az előttünk álló feladatokra. Ami nem lesz könnyű, hiszen meglehetősen sűrűn lesznek mérkőzéseink, de mi abban reménykedünk hogy meccsről meccsre egyre jobb formába lendül a csapat, hogy minél jobb helyezést csíphessünk el az alapszakasz végén, vagyis a rájátszásra bekerüljünk a fölső ágba. Március végén zárul majd az alapszakasz, addig összesen tizenhárom meccset kell megvívnunk, abból öt hétközi találkozó lesz. Tehát rettentően sűrű a program, és nem tagadom, bőven elképzelhető, hogy az első egy-két meccs rámegy arra, hogy ráhangolódjunk az erőltetett menetre, de bízom abban, hogy mielőbb formába lendülünk, és el fogjuk tudni érni a céljainkat – tette hozzá.

A Bácska az idei második mérkőzését vasárnap vívja, a BKG-Prima vendégeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában